YEREL
Giriş Tarihi : 17-11-2022 16:31

Başkan Beyazgül, “Kültür Ve Turizm Yolu’nda Zor Denileni Başardık”

Başkan Beyazgül, “Kültür Ve Turizm Yolu’nda Zor Denileni Başardık”

Başkan Beyazgül, “Kültür Ve Turizm Yolu’nda Zor Denileni Başardık”

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün ilk kepçenin vurulduğu an “Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur” dediği Eyyübiye ilçesinde bulunan ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesinde kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin büyük bir bölümü tamamlandı. Başkan Beyazgül zor denilen hangi proje varsa başarmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Halil-ül Rahman(Balıklıgöl) ve Eyüp Peygamber makamını birbirine bağlayacak olan  ‘Kültür ve Turizm Yolu’ projesi ile açılacak yeni yol güzergâhında Kültürel değerleri ön plana çıkaracak cepheleri ve aydınlatmaları ile örnek bir proje ortaya koymak maksadı ile Eyyübiye Belediyesi ile başlattığı projede büyük bir mesafe kat edildi.

 

Kent trafiğini rahatlatacak, turizme katkı sunacak projelerin bir bir hayata geçirilmesinde öncülük eden Başkan Beyazgül, Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu’nun hizmete açılması için bölgede sürdürülen yol yapım çalışmalarını yakından takip ediyor.

 

Proje kapsamında Eyyübiye İlçesi, Muradiye, Hacıbayram, Şıhmaksut ve Eyyübiye mahalleleri sınırları içerisinden geçen güzergâhın toplam proje alanı 51 bin iki yüz bir metrekare olan yol güzergâhında bulunan 476 yapı kamulaştırılarak yıkıldı.

 

Şanlıurfa’nın tarihi ve turizminin geliştirerek, kentin güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik sıkışıklığını en aza indirecek yeni yollar açarak hem yaşam alanlarını rahatlatacak hem de çevre ve cephe düzenlenmeleriyle şehrin manevi atmosferine katkı sağlanmış olacak.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BU YOL İBRAHİM PEYGAMBERDEN EYYÜP PEYGAMBERİN MAKAMINA AÇILACAK BİR GÖNÜL YOLUDUR”

 

Başkan Beyazgül: ‘’ Bu yol Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yoludur. Seçimden önce de ifade ettiğimiz gibi Eyyübiye’nin çok fazla hizmete ihtiyacı var. Göreve gelir gelmez Kale arkasını kamulaştırdık oradaki insanlarımızın daha elverişli mekânlara çıkmalarına vesile olduk. Başladığımız bu yol 1535 metre ama bu yolun uzunluğu gönüllere uzanıyor.” Sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

 

ibrahim uyguribrahim uygur