WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Avrupa Parlamento AB'yi çıkarlarını savunmaya çağırdı

Brüksel, 1 Nisan (Hibya) – Avrupa Parlamentosu üyeleri, Başkanlar Costa ve Ursula von der Leyen ile ticaret, savunma ve rekabet konularını görüşerek, AB ekonomisini ve savunmasını güçlendirmek için harekete geçilmesi yönünde baskı yaptı.

Avrupa Parlamento AB'yi çıkarlarını savunmaya çağırdı
Paylaş:

Parlamentodan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, liderlerin Avrupa'nın rekabet gücünü güçlendirme ve savunmaya daha fazla yatırım için koşullar yaratma konusundaki net "aciliyet duygusunu" vurguladı.

20 Mart zirvesinin daha güçlü ve egemen bir AB arayışında bir dönüm noktası olduğunu ekledi. Sadece daha müreffeh bir ekonominin savunmamıza yatırım yapacak kaynaklara sahip olmamızı sağlayacağını vurgulayarak, yenilik ve üretkenlik açıklarını kapatmak ve bürokrasiyi azaltmak için kararlı adımlar atılmasını talep etti.

Avrupa Komisyon Başkanı Leyen, ABD tarafından uygulanan tarifelerle ilgili stratejisini özetledi: "Amacımız müzakereli bir çözüm" dedi.  Ancak Avrupa'nın "misilleme yapmak için güçlü bir planı var ve bunu kullanacağız" diye ekledi.

Leyen, ayrıca AB'nin diğer ortaklarla ilişkilerini çeşitlendirme ve "tek pazarı serbest bırakma" taahhüdünde bulundu. Komisyonun önümüzdeki ay tek pazar engellerini kaldırmak ve yenilerinin ortaya çıkmasını önlemek için teklifler sunacağını duyurdu.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```