WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
DÜNYA

Çin film sektörüne dinamizm katılması bekleniyor

Çin Ulusal Film İdaresi ile Çin Medya Grubu (CMG), başkent Beijing’de “Çin Film Tüketim Yılı”nı başlattı.

Çin film sektörüne dinamizm katılması bekleniyor
Paylaş:

Çin Ulusal Film İdaresi ile Çin Medya Grubu (CMG), başkent Beijing’de “Çin Film Tüketim Yılı”nı başlattı.

Ülke genelindeki birçok şehrin simgesel yapılarına ve ekranlarına aynı anda “Çin Film Tüketim Yılı” temalı posterlerin yansıtıldığı bilgisi verildi. Etkinliğin, sinema piyasasını canlandırmanın yanı sıra, Çin film sektörünün gelişmesini güçlendireceği bilgisi verildi.

Aynı gün, 15. Beijing Uluslararası Film Festivali’nin açılış töreni düzenlendi.

Törende konuşan CMG Başkan Yardımcısı ve Festival Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Fan Yun, bu yılın Çin sinemasının 120. yılı olduğunu hatırlatarak, CMG’nin sinema sektöründeki yerini "tanık, kayıt tutucu ve katılımcı" olarak tanımladı.

Bu yılki festivalin teması “Yeni Kaliteli Işık ve Gölge, Ortak Güzellik” olarak belirlendi.

Ana yarışma bölümü “Tiantan Ödülleri”ne 103 ülke ve bölgeden toplam bin 794 film başvurdu.

Film festivalinin açılış töreni, CMG’ye bağlı CGTN’nin İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça platformlarından canlı olarak yayınlandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et MG'nin nisan ayına özel kampanyası

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```