WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Alnus Yatırım: Türkiye’nin GSYİH öngörümüzü yüzde 3,0 düzeyinde konuşlandırıyoruz

İstanbul, 16 Mayıs (Hibya) - Alnus Yatırım'ın raporuna göre Türkiye’nin GSYİH büyümesine ilişkin öngörü yüzde 3,0 düzeyinde konuşlandırıldı.

Alnus Yatırım: Türkiye’nin GSYİH öngörümüzü yüzde 3,0 düzeyinde konuşlandırıyoruz
Paylaş:

Alnus Yatırım, TCMB’nin 2025 Mayıs dönemine ait ‘Piyasa Katılımcıları Anketi’nin sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

"Ankette Mayıs ayı enflasyonuna ilişkin yüzde 2,36 düzeyindeki beklenti, bizim yüzde 2,60 seviyesindeki beklentimizden daha iyimser. Yıl sonu için ankette yer alan yüzde 30,35’lik öngörü de; bizim yüzde 32,50 düzeyindeki yeni öngörümüzün altında yer almakta.

Şu an, yüzde 46,00 düzeyinde bulunan TCMB Politika Faizi’ne ilişkin olarak ankette; cari ayda PPK toplantısı olmadığı için sabit kalacağı beklentisi girilmiş. 3 ay sonrası için yaklaşık 300 baz puanlık indirim beklentisi ise; bizim, dezenflasyonda işlerin yeniden yoluna girmesi halinde Temmuz ayında yapılabileceğini düşündüğümüz 150 baz puanlık indirimin üzerinde. Kaldı ki, dezenflasyonda bozulmaların olması halinde; faiz indirim döngüsüne yeniden dönülmesinin en erken Eylül ayına sarkabileceğini de öngörmekteyiz.

Mart ayında iç tarafa oluşan oynaklık ve ticaret tarifeleri öncesinde görülen önden yüklemeli ithalatların etkisiyle Cari İşlemler Dengesi bozulma emareleri göstermekte. Nisan ayı datasında da 7,2 Milyar Dolar civarında yüksek bir açık olabileceğini öngörmekteyiz. Ancak, Turizm kaynaklı Hizmet gelirlerinde yüksek sezonda hızlı artışların geleceğini ve bu tarafta bir dengelenme oluşacağını öngörerek; yıl sonu öngörümüzü ankete nazaran daha iyimser olarak 17 Milyar Dolar açık verileceği şeklinde düşünmekteyiz.

Son olarak, Türkiye’nin GSYİH büyümesine ilişkin öngörümüzü ise; ankete göre daha iyimser olmakla beraber, önceki beklentimizi aşağı yönlü revize ederek yüzde 3,0 düzeyinde konuşlandırıyoruz."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.