WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

KÜRESEL PİYASALAR - Asya-Pasifik piyasaları karışık düzeylerde kapandı

İstanbul, 3 Haziran (Hibya) - Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in Mayıs ayı imalat faaliyetlerinin Eylül 2022'den bu yana en hızlı düşüşünü kaydetmesinin ardından Salı günü karışık düzeylerde kapandı.

KÜRESEL PİYASALAR - Asya-Pasifik piyasaları karışık düzeylerde kapandı
Paylaş:

Çin Caixin/S&P Global imalat satın alma yöneticileri endeksi, Nisan ayındaki 50,4'ten keskin bir düşüşle Mayıs'ta 48,3 düzeyine geriledi. Yeni ihracat siparişlerindeki keskin düşüş, ABD'nin uyguladığı yüksek gümrük vergilerinin etkisini ortaya koydu.

Çin Pazartesi günü, geçici ticaret anlaşmasını ihlal ettiği yönündeki ABD'nin suçlamalarına karşı çıktı. Bunun yerine, Asya'nın güçlü ekonomisi, anlaşmayı yerine getirmeyen Washington'u suçladı. Bu, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki müzakerelerin kötüye gittiğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Bu arada, Avrupa Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik gümrük vergilerini yüzde 50'ye çıkarma niyetini eleştirerek, böyle bir adımın ABD ile müzakereleri “baltaladığını” söyledi. Bir AB sözcüsü, bloğun “karşı önlemler almaya hazır” olduğunu belirtti.

Hong Kong'un Hang Seng Endeksi, Asya-Pasifik bölgesinde en fazla değer kazanan endeks oldu ve yüzde 1,13 yükselirken, Çin anakarasındaki CSI 300 Endeksi yüzde 0,48 değer kazandı. Japonya'da Nikkei 225 Endeksi kazançlarını azaltarak yatay seyretti, daha geniş kapsamlı Topix Endeksi ise dalgalı bir seyir izleyerek yüzde 0,16 düştü. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, seansın erken saatlerinde kısa süreliğine dört ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, son saatinde yüzde 0,48 yükseldi.

Bu arada, Hindistan'ın referans endeksi Nifty 50 yatay seyretti ve BSE Sensex yüzde 0,28 düştü. Güney Kore piyasaları seçim günü nedeniyle kapalıydı.

Wall Street'teki önemli endeksler Haziran ayına olumlu başlasa da ABD vadeli işlemleri düştü. S&P 500 yüzde 0,41 artışla 5.935,94'te kapanırken, Nasdaq Composite yüzde 0,67 yükselerek 19.242,61'de kapandı. Dow Jones Industrial Average 35,41 puan veya yüzde 0,08 artışla 42.305,48'de kapandı.
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et A1 Capital'den pay alım satım haberleri

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```