AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, “Kadınlarımızın daha çok iş ve sosyal hayatın içinde olmasını, kentimizin gelişmesinde perde arkasındaki güç olmaktan çıkarak sahne önündeki güç haline gelmesini inşallah hep birlikte başaracağız” dedi.

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Kooperatifleri Buluşması’nda kentte faaliyet gösteren kadın kooperatif yöneticileriyle bir araya gelen Milletvekili Yazmacı, kooperatiflerin mevcut durumunu ve ileriye dönük projelerini değerlendirdi.

Kadınların ekonomi ve ülke kalkınmasındaki rolünün büyük olduğunu vurgulayan Yazmacı, “Bugün sadece ailenin temelini, toplumun yapı taşını oluşturan kadınlarla bir arada değiliz, bugün aynı zamanda ekonominin, kalkınmanın en önemli unsuru olan kadınlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kadınlarımız güçlü oldukça, Türkiye güçlü olacaktır

“Kadınlarımız güçlü oldukça, Türkiye güçlü olacaktır” diyen Yazmacı, AK Parti hükümetleri döneminde kadınların daha güçlü hale getirilmesi için önemli çalışmalara imza atıldığını vurguladı. Kadın hakları hususunda önemli reformlara imza atıldığını belirten Yazmacı, “AK Parti hükümetleri olarak ayrımcılık, hak gaspı ve şiddet başta olmak üzere aile, eğitim, iş ve toplum hayatında kadınlarımızın karşı karşıya kaldığı meselelerin çözüme kavuşturulması için birçok hukuki ve idari reformu hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’nin kadınlarımıza verdiği önem ve destek kapatılamayacak, gizlenemeyecek, çamur atılamayacak kadar büyüktür. Emine Hanım, birçok defa Kadın Kooperatifleriyle bir araya gelmiş, şehir dışı yurtdışı ziyaretlerinde de kadın girişimcilere moral ve destek ziyaretlerinde bulunmuştur.” diye konuştu.

Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum

21 yılda yapılan çalışmalarda kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesinin benimsendiğini ve Anayasal hakların güçlendirildiğini hatırlatan Yazmacı sözlerini şöyle sürdürdü:

“21. yüzyıl, kadınların ekonominin ve kalkınmanın yön veren aktörleri olmaya başladığı bir dönüşüm sürecine sahne oluyor. Kadınlar artık yalnızca çalışan değil, girişimci olarak da iş hayatında yer alıyor. İş dünyasında ve siyasette, kadınların karar mekanizmalarında görülüyor ve bunun tüm çevreye sirayet eden olumlu etkilerini tecrübe ediyoruz. Çağımızda güçlü bir ülkenin üç bileşeni vardır; güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum. Kadınların güçlendirilmesinde, kooperatiflerimizin son derece önemli bir rolü var. Kadınlar, kooperatifler aracılığıyla ekonomik güçlerini bir araya getiriyorlar. Kendi istihdamlarını oluşturabiliyorlar. Ürünlerine, hak ettiği değeri alabildikleri pazarlar oluşturabiliyorlar. Kooperatifleşme yoluyla, gelir düzeylerini ve yaşam kalitelerini yükseltebiliyorlar.”

Başkan Maral’a teşekkürler

GAP İdaresi Başkanlığı’nın kalkınma ekosistemi içinde yer alan üretici örgütlerinin kapasitelerinin artması, altyapılarının güçlenmesi, yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gibi konularda, bölgede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara finansal ve teknik destek sunduğunu vurgulayan Yazmacı, özverili çalışmalarından dolayı GAP İdaresi Başkanı Sayın Hasan Maral ve çalışma arkadaşlarına da teşekkür etti.