Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü için özel olarak yapılacak Türk Bayrağı, dünyanın en büyük LEGO bayrağı olacak. LEGOLAND Discovery Centre İstanbul’da gerçekleşecek olan projenin koordinatörlüğünü Model Yapım Uzmanı Deniz Can Doğan üstlenecek. Bu anlamlı proje, bir milletin eşsiz birliği ve özgürlüğünü sembolize eden bir sanat eseri niteliği taşıyacak.

Seçilen 60 çocuk Dünya’nın En Büyük LEGO bayrağı yapımında rol üstlenecek

Dünya’nın en büyük LEGO parçasıyla yapılacak olan Türk bayrağı için Model Yapım Uzmanı Deniz Can Doğan, çocukların 24 Eylül tarihine kadar yapacakları “Hayalimdeki Türkiye” konseptine uygun yaptıkları çalışmaları değerlendirecek ve bayrağın yapım aşamasına dahil olacak 60 çocuğu seçecek. Seçilen çocuklar 25 Eylül’de açıklanacak olup 30 Eylül-27 Ekim tarihleri arasında Türk Bayrağı yapımında rol üstlenecek. 

Nasıl Başvurulur?

Başvurmak isteyen katılımcılar, 24 Eylül’e kadar LEGO parçalarıyla oluşturdukları “Hayalimdeki Türkiye” konseptli çalışmalarını #hayalimdekiturkiye etiketiyle ve @ldcistanbul hesabını etiketleyerek sosyal medya hesaplarından paylaşım yapacak. Daha sonra @ldcistanbul hesabına direkt mesaj yoluyla "Başvuru" mesajı göndererek kayıt formunu doldurarak başvuru sürecini tamamlayabilecekler.

1-27 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da ikamet eden ve 3-14 yaş arasındaki çocukların başvuruları değerlendirilecek.

Dünyanın en büyük LEGO bayrağının yapımı 30 Eylül’de başlayacak

30 Eylül’de yapımına başlanacak eser, 28 Ekim'de LEGOLAND Discovery Centre İstanbul'da görücüye çıkacak. Etkinlik sırasında rekor denemesi yapılacak ve başarılı olunması durumunda Guiness tarafından dünyanın en büyük LEGO bayrağı unvanı Türkiye'ye verilecek.

Merlin Entertainments CEO'su Tankut Tonger konuyla ilgili şunları ifade etti: "LEGOLAND Discovery Centre İstanbul'un bu muhteşem projesi, Türkiye'nin 100. yılında sadece bir bayrağı değil, bir milletin azmini, birliğini ve yaratıcılığını temsil ediyor. Bu tarihi ana katkıda bulunmak, sadece bir onur değil aynı zamanda bir ayrıcalıktır.”