WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
KÜLTÜR - SANAT

Cumhuriyet’in 102. yılına özel sergi Kepez’de sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet’in 102. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen 24. Ekim Geçidi Disiplinlerarası Sergisi, Kepez Belediyesi Modern Sanatlar Galerisi’nde açıldı. Serginin açılışına Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de katıldı.

Cumhuriyet’in 102. yılına özel sergi Kepez’de sanatseverlerle buluştu
Paylaş:

Küratörlüğünü Nevin Demirhan’ın üstlendiği sergi, 25 sanatçının 79 eserinden oluşuyor. 2002 yılında ressam Gülsün Erbil tarafından başlatılan Ekim Geçidi sergileri, 23 yıldır Türkiye’nin farklı kentlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Etkinlik, Cumhuriyet’in kuruluş değerlerine saygı ve sanat sevgisiyle farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirmeyi sürdürüyor.

Açılışta konuşan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, sanatın toplumdaki birleştirici gücüne dikkat çekerek, “Ekim Geçidi yalnızca resimlerin, heykellerin ya da fotoğrafların bir araya geldiği bir sergi değildir; üreten insanın emeğiyle topluma kattığı umudun bir ifadesidir. Bir kenti yaşatan sadece binaları değil, onun sanatla atan kalbidir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocagöz, Kepez Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının yanında olmayı önemsediklerini vurgulayarak, serginin Antalya’nın kültürel yaşamına değer kattığını belirtti.

Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sergi, Modern Sanatlar Galerisi’nde 7 – 21 Ekim 2025 tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```