Özel bir mekânda düzenlenen programa Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Rıza Kara, Gazete Dernekleri, Cemiyet Başkanları, TV Yönetim Kurulu Başkanları ile muhabirler katıldı. 

Soru cevap şeklinde geçen programda Vali Şıldak, gazetecilerin eğitim, asayiş, trafik, turizm, uyuşturucu, deprem, sel, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları gibi gündemde olan sorularını yanıtladı.  

Toplantıda konuşan Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da göreve başladığımız ilk günden itibaren halkın güler yüzü, misafirperverliği ve teveccühleri bizler için her zaman motivasyon kaynağı olacaktır.” dedi.

Sözlerini sürdüren Vali Şıldak, “Şanlıurfa taşıdığı özellikler, sahip olduğu potansiyel, bölgenin hassasiyeti ve içinde bulunduğumuz konjonktür itibariyle adeta üzerine titrenmesi gereken coğrafyanın büyük bir kentidir. Gelişen ve büyüyen, tarımıyla, sanayisiyle, turizmiyle göz bebeği olan Doğu ve Güneydoğuda parmakla gösterilen bir ildir. Burada hizmet etmek bizim meslek hayatımız boyunca şeref defterimizde kayıtlı olacaktır. İnşallah Allah’ın vereceği güçle burada hayırlı işlere, güzel çalışmalara şehri oluşturan bütün dinamiklerle birlikte imza atmak istiyoruz.” dedi. 

BİRİNCİ GÜNDEM MADDEMİZ EĞİTİM 
Şanlıurfa’da eğitim konusunun birinci gündem maddesi olduğunun altını çizen Vali Şıldak, “Her şehrin bazı öncelikleri var, eksikleri ve fazlalıkları var. Şanlıurfa’da bizim üzerinde duracağımız ve gelişmesi için de en önemli gördüğümüz birinci gündem maddesi eğitim olacaktır. Sınıflarımız kalabalık, çoğunlukla ikili eğitim yapan okullara sahibiz. Yeni okullar, yeni dersliklere ihtiyacımız var, öğretmen açıkları var. Bunları gidermek için iyi bir planlama ve çalışma temposuyla bu açıkları kapatmak istiyoruz. Şanlıurfa’da şu an neye ihtiyacımız olduğunu biliyoruz ve kapsamlı bir çalışma başlattık. Kaymakamlarımız ve bütün eğitim müfettişlerimiz şu an sahada yeni okul yapımları için ihtiyaçlarımızı tespit ediyoruz. Öğretmenler konusunda da açıklarımız var, bunun da sözünü aldık, öğretmen açığımızı gidererek burada çocuklarımızı ve gençlerimizi daha iyi şartlarda yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

UYUŞTURUCU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ
Uyuşturucu kullanımı ve ticaretiyle ilgili kentte seferberlik başlattıklarını anımsatan Vali Şıldak, “Şanlıurfa’nın her noktasını daha huzurlu ve güvenli hale getirmek için büyük çaba sarf edeceğiz. Bunun için de tabi ki bağımlılıkla mücadele, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla ilgili büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Emniyetimiz ve Jandarmamız kesinlikle bu zehir tacirlerine, toplumu kemiren bu hastalığın müsebbiplerine fırsat vermeyecek. Bu konuda halkın ve en önemlisi siz değerli basın mensuplarının da desteğini istiyoruz.” diye ifade etti.  

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİNİ ARTTIRMALIYIZ 
Kurumların kentte ortak akılla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Şıldak konuşmasında, “Şanlıurfa’da birlik ve beraberliğin tesisi, ortak akılla yürüme, ortak projeler geliştirme, kurumlar arası iş birliğini arttırma noktasında ben de gayretli olacağım. Şehrimizin potansiyelinin, kapasitesinin ne kadar yüksek olduğunu görmemek mümkün değil. Ekonomik değerlerinden tutun kültürel değerlerine, gelişmekte olan sanayisinden tutun, turizm potansiyeline kadar hakikaten bu büyük coğrafyanın her köşesinde büyük bir nimet ve büyük bir zenginlik var. 
Bizim bu zenginliği görev süremiz içerisinde bizden öncekilerin emanet ettiği bayrağı daha yukarı taşıyabilmek, daha ileri mesafelere nefesimiz yettiği kadar koşabilmek için birlikte hareket edeceğiz. Birlikte hareket edeceğimiz kesimlerin arasında basınımız da bulunacak. Sizlerin yönlendirmesi, teşviki, eleştirisi bizim için önemlidir. Şehrimizin aynası olan basınımızın da bu konuda bize destek vermesini istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

YIKIM VE ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRÜYOR 
6 Şubat depremlerinin ardından Şanlıurfa merkezde ve kırsalda yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının hızla devam ettiğini anımsatan Vali Şıldak, “Deprem sonrası yapılan tespitlere göre ağır hasarlı olup yıkılması gereken 8 bin 200 binamız var. Bunların ben ilk göreve başladığımda yüzde 42 civarında bir oranda yıkımı sağlanmıştı. Şu an yüzde 54’e ulaştık. Hızlı gidiyoruz, il merkezinde yani Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerimizin merkezinde sadece 55 binamız kaldı. Bunların 40’a yakını çok katlı diğerleri tek katlı binalar. İnşallah hedefimiz şehir merkezinde Ekim ayının sonuna kadar hiçbir ağır hasarlı binanın kalmamasıdır. İl genelinde ise köyler dâhil Kasım ayının başına kadar yüzde 80’e ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

KALE VE MÜZELERİMİZİ AÇMAYI PLANLIYORUZ
Bir gazetecinin sorusu üzerine Urfa Kalesi ve Müzelerdeki çalışmalara değinen Vali Şıldak, “Şanlıurfa tarım, kültür ve turizmde çok güçlü bir şehir. Şehir merkezi adeta açık hava müzesi gibi, Balıklıgöl başlı başına inanç turizmi noktasında büyük bir değer. Kalemiz aynı şekilde, müzelerimiz uluslararası ölçekte kaliteye sahip. Bu arada inşallah kalemiz tekrar ziyarete açılacak, bunun için çaba gösteriyoruz. Müzelerimiz selden zarar görmüştü, yılsonuna kadar bunu da tamamlayıp ziyaret açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
  
GASTRONOMİ ÜNVANINI KAZANDIRMAMIZ LAZIM
Gelen bir soru üzerine gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’ya bu unvanın kazandırılması gerektiğini belirten Vali Şıldak, “Ekim ayında başvuru süreci başlıyor. Gastronomi unvanı kazandırmamız için proje başvurusunda bulunacağız. Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok fazlamız var.” dedi.
 
OSB’YE 450 HEKTARLIK ALAN KAZANDIRACAĞIZ
Şanlıurfa sanayisinin hızla geliştiğini belirten Vali Şıldak, “Şanlıurfa organize sanayi bölgemiz etap etap genişliyor ve şu anda dolmuş durumda. Ancak 450 hektarlık yeni bir gelişim alanı için hazıklar devam ediyor, bu süreç başladı. Bununla ilgili inşallah 1 yıl içerisinde tahsis yapıyor ve yeni fabrikalar kuruyor pozisyona geleceğiz.” diye konuştu.

Vali Şıldak son olarak tarım arazileriyle ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine tarım arazilerinin imara açılmaması konusunda daha da hassasiyet gösterileceğini belirterek elektrik konusuna değindi. Elektrik enerjisi konusunda 2 projenin yürütüldüğünü belirten Vali Şıldak, “Güneş enerjisi sistemleriyle Şanlıurfa’yı donatmak, bu konudaki açığı kapatmak için çaba göstereceğiz. Tarımsal sulama ile ilgili Devlet Su İşlerinin yürüttüğü projelerin devreye sokulması için gayret göstereceğiz ve yatırımlara hız vereceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Toplantı sonunda ise basın mensupları Vali Hasan Şıldak’a ev sahipliği için teşekkür ettiler.