İSTANBUL (AA) - DAP Holding’in sanata ve sanatçıya verdiği destekle kurulan RS Sanat Alanı’nın ikinci sergisi "Zihni Manzaralar" Marcus Graf küratörlüğünde sanatseverlerle buluşacak.

DAP Holding açıklamasına göre, DAP Holding’in desteğiyle sanata ve sanatçıya destek olmak ve sanatın ulaşılabilirliğine katkı sağlamak amacıyla Filiz Yılmaz tarafından Nisan 2023’te Koşuyolu’nda kurulan RS Sanat Alanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nı sanatla buluşturmaya devam ediyor.

RS Sanat Alanı’nın dokuz önemli güncel sanatçıyı bir araya getiren ikinci sergisi ‘Zihni Manzaralar’ Marcus Graf küratörlüğünde 7 Ekim’de ziyarete açılıyor.

Sergide doğanın güzel, mistik ve ilahi taraflarını ortaya koyan Adem Kıpçak, Ayşima Melike Kuş, Gültaze Gündüz, Özge Kahraman ve Selin Sade Çöplü’nün yanı sıra insan ve doğa arasındaki ilişkiyi ele alan Berkan Baycan, İlyas Arapoğlu, Yeşim Pektok ve Zeynep Neris Kaplan’ın eserleri yer alacak. Sergi, 13 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen RS Sanat Alanı Kurucusu Filiz Yılmaz "Zihni Manzaralar" sergisi ile doğanın iyileştirici gücüne ve doğa ile insan arasındaki ilişkiye dikkati çekmek istediklerini ifade etti.

Sanatın da tıpkı doğa gibi iyileştirici bir güce sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, "Sanat ve doğa birbirinin içinde iki gizli kavram gibidir. RS Sanat Alanı'nın 'Zihni Manzaralar' başlıklı sergisinde doğa ile şehrin sanat ve toplum açısından anlamını inceleyen dokuz çağdaş sanatçının yer almasının nedeni de budur. 'Zihni Manzaralar' sergisiyle, doğanın büyülü ve manevi yönlerinin yanı sıra doğaya ve onun şehirdeki kültürel formlarına dair çeşitli fikirleri ortaya koyan eserleri sanat severlerle buluşturacağımız için çok heyecanlıyız." açıklamasını yaptı.

Filiz Yılmaz, "www.resimsepeti.com ile sanatın iyileştirici etkisini toplumun her kesimine ulaştırabilmek ve erişilebilir sanat yaklaşımı ile farklı kuşaklardan sanatçıları bir araya getirerek, Türk toplumundaki ‘hediye’ kültürüne yepyeni bir yaklaşım getirmeyi hedeflemiştik. Akla gelen ilk hediye alternatifleri yerine, makul sanat eserleriyle unutulmaz izler bırakmayı hedefledik ve kısa süre içinde bu konuda çok önemli bir yol aldık. www.resimsepeti.com ile hem genç sanatçıları desteklemek hem de sanatı toplumun her kesimine ulaşmasına aracılık etmek bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı.