Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi. 19 bin 275 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem uygulandı.

Alkol ve uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımına bağlı meydana gelen trafik kazalarının en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında özel denetim yapıldı.

Bin 300 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi. 4 sürücünün uyuşturucu/uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edildi. 52 sürücünün teknik cihazla ölçüm yapılmasını kabul etmediğinden sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. 39 bin 901 araç/sürücü denetlendi.

Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla 28-29 Eylül tarihlerinde motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik ülke genelinde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi.

21 bin 778 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü kontrol edildi. 2 bin 841 sürücü/yolcunun koruma başlığı kullanmadığı tespit edildi. 865 sürücünün belgesiz olarak motosiklet/motorlu bisiklet kullandığı tespit edildi. 288 motosiklet/motorlu bisikletin tescil belgesi ve plakasının uygun durumda olmadığı tespit dildi. 294 motosikletin geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının olmadığı tespit edildi. 6 bin 892 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.