İSTANBUL (AA) - Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarının tedavisinde etkin rol oynuyor.

Invamed açıklamasına göre, Türkiye'de ve dünya genelinde, kalp ve damar sağlığı büyük bir sağlık endişesi olarak öne çıkıyor. Özellikle kalp damar hastalıkları, ülkemizde ve dünya genelinde ölüm sebebi olarak hala birinci sırayı koruyor. Kalp damar hastalıkları arasında yer alan aort anevrizmaları, özellikle daha tehlikeli bir sağlık durumunu ifade ediyor.

Aort anevrizması, halk arasında aort damarındaki balonlaşma olarak bilinen bir durum. Bu, vücudun en büyük damarı olan aortun kalp sol karıncığından çıktığı bölgede belirli bir bölgenin genişlemesi veya şişmesi sonucu ortaya çıkıyor. Aort anevrizmaları zaman içinde büyüyebilir ve patlayarak ciddi sonuçlara neden oluyor. Aort anevrizmalarının tedavisi genellikle zor bir süreç ve geleneksel tedavi yöntemleri her zaman etkili olmayabiliyor. Bununla birlikte, aort anevrizması büyüdükçe, aortun yırtılma riski (aort diseksiyonu) artıyor ve bu durum kişilerde hayati riske neden olabilmekle birlikte ani ölüme yol açabiliyor.

- Stena Multi-Layer Flow Modulator anevrizma bölgesinde güzel uyum sağlıyor

Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip üretim kampüsünde üretilen Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarının tedavisinde büyük bir teknolojik ilerleme sunuyor. Stena, son derece dayanıklı biyomedikal tel kullanılarak üretilmiş çok katmalı bir tübüler örgü yapısı içinde son derece esnek, uyumlu ve kendiliğinden genişleyebilen bir sistemle tasarlanıyor. Bu tasarımı sayesinde yerleştirildiği anevrizma bölgesinde güzel uyum sağlıyor.

Aort anevrizmalarını tedavi etmek için tasarlanan Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort duvarının stabilizasyonunu sağlayarak anevrizmanın büyümesini durduruyor ve damarın içinde sağlıklı kan akışını düzenleyerek kanın sorunsuz bir şekilde taşınmasına yardımcı oluyor.

Stenanın en önemli özelliği, anevrizmanın küçülmesine yol açarak rüptüre olmasını (patlamasını) önlemesi. Diğer taraftan özel tasarımı sayesinde, ana damara bağlı olan ve böbrek gibi hayati organlara kan sağlayan yan damarların açık kalmasını sağlayarak bu organların zarar görmesini engelliyor.

Stena aynı zamanda minimal invaziv bir implantasyon prosedürü ile yerleştirilebiliyor, bu da hastaların daha hızlı bir iyileşme süreci yaşamalarına olanak tanınıyor. Üstelik, Stena'nın her iki ucunda tantalumdan yapılmış radyoopak işaretçiler bulunuyor, bu da cerrahların stentin doğru bir şekilde yerleştirilmesini kolaylaştırıyor.

Stena Multi-Layer Flow Modulator, aort anevrizmalarıyla mücadele eden hastalara umut ışığı olmasının yanı sıra sağlık profesyonellerine de daha etkili bir tedavi seçeneği sunarak aort anevrizmalarının tedavisinde yenilikçi ve etkili bir araç olarak öne çıkıyor.