Bulgaristan'daki Fransız Büyükelçiliği'nin desteğiyle Bulgar Ticaret Odası ve Fransız-Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda Bulgar-Fransız iş forumu düzenlendi. Fransa İşletme Hareketi'nden (MEDEF) bir heyet, yatırımlara yönelik avantajlarını öğrenmek üzere Bulgaristan'ı Bulgar-Fransız iş forumu'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliana Yotova, Fransız iş dünyasının 100'den fazla temsilcisine “Ben Avrupa'nın küçük ve büyük, mükemmel ve geri kalmış ülkeler olarak bölünmesine karşıyım. Hepimiz eşit olmalıyız; Avrupa projesinin fikri bu. Bulgaristan küçük bir ülke değil, büyük bir potansiyele sahip." bu sözlerle seslendi. 

Ziyaretin Bulgaristan için önemli bir işaret olduğunu çünkü Fransa’nın Bulgaristan'daki yabancı yatırımın ana itici güçlerinden birisi olduğunun altını çizen Yotova, “Ziyaretiniz aynı zamanda Bulgaristan'ın Fransız iş dünyasının ilgisini çekmeye devam ettiğinin ve değişen gerçeklikten -Fransız şirketlerinin birçok üretiminin Asya'dan Avrupa'ya yeniden yönlendirilmesi- en iyi şekilde faydalanmamız gerektiğinin kabulü anlamına geliyor. Her şeyden önce bu ziyaret, beklentilerinizi karşılamak, kalıcı yatırımlar için gerekli istikrarlı ve öngörülebilir ortamı yaratmak bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

"Sorunlarımızı biliyoruz, ayrıca Bulgaristan'ın güvenli, istikrarlı ve öngörülebilir bir ülke olması için, yabancı yatırımcılar için en önemli koşullar olan, daha yapacak çok işimiz olduğunu da biliyoruz. Bu, siyasi rengi ne olursa olsun önceliklerin önceliğidir, bu her hükümetin ana görevleri arasındadır" diyen İliana Yotova,sözlerine şöyle devam etti:

"Net bir düşünce ve hedefle, Bulgaristan'ın aktif ve kaybolmayan veya görünür işlevlere sahip bir güvenlik, düzen ve demokrasi ülkesi olması için çalışıyoruz. Bulgar vatandaşları bunu her şeyden önce hak ediyor. Ayrıca iş dünyasının da büyük faydalar sağlayacağı Schengen ve Euro Bölgesi'ne kabul ile Avrupa Birliği'ne tam üyeliğimizi tamamlamayı hak ediyorlar."

 

Hibya Haber Ajansı