Üç gündür genel ferdi klasman birincisi olan Astana Takımı’ndan Alexey Lutsenko yarınki Selçuk-Manisa - İzmir etabında da Turkuaz Mayo’yu giymeye devam edecek.

Sprinterler döküldü

TUR’un en dikkat çeken yanı da dünyaca ünlü sprinterlerin genel ferdi klasmanda hiç de beklenmeyen pozisyonları idi. Mark Cavendish'in Lutsenko’nun 1 saat 46 dakika 50 saniye gerisine düşmesi beklenmeyen bir durumdu. Keza üç etap alan Jasper Philipsen’in pek de farklı bir yanı yoktu. O da genel ferdi klasman birincisinden 33 dakika 12 saniye geri düşmüştü. Yani bisiklette çok etap kazanmanız size genel ferdi klasmanda yükseklerde bir yer oluşturmuyor.

Startla birlikte peloton ilk kilometreleri toplu geçti

139 bisikletçi startla birlikte ilk kilometreleri toplu geçtiler. 11 ve 22. kilometre geçilirken herhangi bir kopma olmadı. Arkadan esen hafif rüzgar, bisikletçilerin lehine olan bir durumdu ve bu anları çok iyi kullandılar. 30’uncu kilometre de geçilirken herhangi bir kaçış grubunun oluşmadığı gözlendi.

İlk kaçış grubu yedi sporcudan oluştu

40. kilometre geçilirken yedi sporcu kaçış grubu oluşturdu. Medellin Takımı’ndan Victor Ocampo, Burgos Takımı’ndan Sampedro Angulo, Corratec Takımı’ndan Alexanderv Konychev, Abloc Takımı’ndan Philip Heijen, Vosters Takımı’ndan Patryk Stosz, Tartaletto Takımı’ndan Mauro Verwilt ve Konya Büyükşehir Belediye’den Burak Abay kaçış grubunu oluşturdu. Bisikletçilerin ortalama hızı 42 kilometreyi buldu. 47. kilometre bu konumda geçildi. Peloton kaçış grubunun 40 saniye gerisinde sabit tempo ile devam ediyor. Bafa Gölü kat edilirken durum değişmedi.

Sıkı takip sürüyor

Kaçış grubundaki sporculardan hiçbirisinin Türkiye Güzellikleri puanı yok. Bu bakımdan 88. kilometrede gerçekleşecek Türkiye Güzellikleri prim kapısı iddialı olmayan sporcuların geçişi ile sonlanacak. Ancak grup inatla pelotonla arasındaki zaman farkını açmak için tempo yapmaya devam ediyor.

Kaçış grubu 10’a yükseldi

Önce Robigzon Oyola sonra Tobias Nolde ve Pavel Novak kaçış grubuna yetişti, ardından Spor Toto Takımı’ndan Feritcan Samlı ve Mustafa Tekin’de kaçış grubuna yetişince sayı 12’yi buldu ve zaman farkı da 3 dakika 12 saniyeye kadar çıktı.

Türkiye güzellikleri kapısını feritcan şamlı geçti

Etabın 88. kilometresinde Shimano’nun sponsorluğundaki Türkiye Güzellikleri prim kapısı geçildi. Beyaz Mayo’yu giyen Bike Aid sporcusu Dawit Yemane bu sonuçlardan sonra yerini Oyola'ya bıraktı. Prim kapısını ilk geçen sporcu Spor Toto Takımı'ndan Feritcan Şamlı oldu. İkinciliği Medellin Takımı'ndan Robigzon Oyola, üçüncülüğü de Benotti Takımı'ndan Tobias Nolde aldı. Yarınki etapta Medellin Takımı'nın sporcusu Robigzon Oyola Beyaz Mayo'yu giyecek. 

Zaman farkı 5 dakikaya çıktı

Prim kapısı geçildikten sonra kaçış grubu tempoyu artırdı. Peloton'u Bora Hansgrohe ile Astana çekmeye devam etti. Yeni zaman farkı finişe 50 kilometre kala 5 dakika 10 saniye olarak verildi.

Sprint kapısını nolde geçti

Etabın 143.3'üncü kilometresinde Mosso'nun sponsorluğunda Sprint Prim kapısı geçildi. Benotti Takımı'ndan Tobias Nolde çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. Onu Tarletto Takımı'ndan Mauro Wervilt ve Feritcan Şamlı takip etti. Finişe 38 kilometre kala 11'li kaçış grubu ile peloton'un arasındaki zaman farkı 4 dakikaya kadar indi.

Oyola'dan güç göstrisi

Etabın başından beri müthiş bir performans gösteren Medellin Takımı'nın sporcusu Robigzon Oyola 172.1'inci kilometrede 2.kategoriden gerçekleşen tırmanış prim kapısını geçti. Türk Hava Yolları'nın sponsorluğunda gerçekleşen tırmanış priminin ikinciliğini Vosters Takımı'ndan Patryk Stosz elde etti. 

Hızlı çıkışlar, hızlı inişler

Şirince'ye çıkış ne kadar hızlıysa, Şirince dönüşü inişi de o denli hızlı idi. Öndeki grup iyice parçalanmasına rağmen aralarında büyük zaman farkı yoktu. Şimdi bu inişin bir başka çıkışı olacaktı ve bisikletçileri Meryem Ana çıkışı bir o kadar daha zorlayacaktı.

İnişte kazalar meydana geldi

Şirince inişi gerçekleşirken UAE Emirates Takımı'ndan Ryan Gibbons virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Kaza anından hemen sonra Spor-Toto Takımı'ndan Doğukan Arıkan, Gibbons'un tedavisi yapılırken kendisine çarptı. Üçüncü kazada Konya Büyükşehir Belediye Takımı'ndan Burak Abay'ın başına geldi. 

 

 

Son 7 kilometrede 5 sporcu var

Meryem Ana çıkışına 5 sporcu geldi. Gittikçe artan bir tempoda finişe doğru gelmeye başladılar. Peloton tempo artırdı. Astana Takımı Genel Klasman Birincisi Lutsenko'yu finişe getirmek için büyük çaba sarf etti. Tam manasıyla mükemmel bir yarış cereyan ediyordu ve mücadele en üst düzeye çıkmıştı. 4 kilometre kala grup birleşti. Ve gözler Astana Takımı'nın finişe getirdiği Lutsenko'ya çevrildi. Astana'lı sporcu son metrelerde atağa kalktı ama Burgos'lu sporcu Victor Langeleotti etabı birinci bitirmeyi başardı

Yarınki etap selçuk-manisa-izmir arasında koşulacak

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yedinci etabı yarın koşulacak. Bisikletçiler 159.8 kilometrelik etabı tamamladıktan sonra taşıma ile İstanbul’a geçecek ve Pazar günü Sultanahmet’ten verilecek startla bisikletçiler iki kıtadan geçip yine Sultanahmet’te yapılacak finişle İstanbul-İstanbul etabı ile TUR2023 sonlanmış olacak.

Hibya Haber Ajansı