GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2022 13:30

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Antalya'da ″Enerjinin Yıldızları″nı ziyaret etti

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Antalya'da ″Enerjinin Yıldızları″nı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) Genel Müdürü İlkay Baydar, Antalya'daki Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan "Enerjinin Yıldızları"nı ziyaret ederek, öğrencilere mesleki eğitimin sektördeki önemini anlattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AEDAŞ Genel Müdürü Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören "Enerjinin Yıldızları"nı ziyaret etti.

Öğrencilere mesleki eğitimin sektördeki önemini ve enerji sektörü konusundaki tecrübelerini aktaran Baydar, öğrencilerin elektrik dağıtım hizmetine yönelik sorularını da yanıtladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baydar "Elektrik dağıtım sektörü büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde. Teknolojinin çok daha yoğun kullanıldığı, elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı, yenilenebilir enerjinin öne çıktığı bu süreçte, sizlerin mesleki donanımınızı güçlendirmek için her zaman yanınızdayız. Dünyamızın, ülkemizin, sektörümüzün geleceği sizlersiniz." ifadelerini kullandı.

Ziyarette ayrıca 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı'nda Elektrik Bölümü’nü tercih eden öğrencilere uygulamalı derslerde kullanmaları için kıyafet, ölçü ve teknik malzemelerden oluşan takım çantaları hediye edildi.

- "Enerjinin Yıldızları"nın sayısı 109'a ulaştı

Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018'de yapılan "Mesleki Eğitim Protokolü"nün ardından Antalya, Sivas ve İstanbul’da belirlenen 3 meslek lisesinde "Yüksek Gerilim Dalı Bölümü" oluşturulmuştu.

Proje kapsamında Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü'nde eğitim gören öğrencilerin sayısı 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla 109'a ulaşırken "Yüksek Gerilim Dalı Bölümü" tercih eden öğrencilere burs ve staj imkanı, eğitimini tamamlayanlara ise istihdam olanağı sağlanıyor.

AEDAŞ’ın konusunda uzman ekibi, uygulamalı derslere katılarak öğrencilere destek olurken yıl içinde düzenlenen teknik gezilerle de Enerjinin Yıldızları’nın elektriğin üretimden dağıtıma kadar geçirdiği aşamaları yerinde görmelerine imkanı sunuluyor.

ibrahim uyguribrahim uygur