Başkonsolos Celal Doğan’ın yanı sıra Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve Milletvekilleri Enis Kervan ile Fidan Brina Jilta tarafından karşılanan Bakan Yaşar Güler, Başkonsolosluğun  faaliyetleri hakkında bilgi aldı.Bakan Yaşar Güler ve beraberindekiler daha sonra Prizren sokaklarında yürüyerek Şadırvan Meydanı’nı gezdi.

Osmanlı döneminden kalma tarihî Sinan Paşa Camisi’ni de gezen Bakan Yaşar Güler, cami de gerçekleşen restorasyon hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yaşar Güler, Sinan Paşa Camisi’ndeki restorasyon hakkında “TİKA tarafından tamir edilmiş ve aslına uygun bir şekilde mükemmel bir camiye dönüşmüş. Şuanda çok huzurlu bir ortamda nefes alıyoruz. Kardeşlerimizle birlikte bu ilişkileri inşallah daha da geliştirecek şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bakan Güler, Sinan Paşa Camisi’ni ziyaretinin ardından Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesini de ziyaret etti. Belediye Başkanı Abdulhasi Krasniç tarafından karşılanan Bakan Yaşar Güler, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.  Güler, ziyaret sonrası belediye binasının önünde bekleyen çocuklara da hediyeler dağıtarak Kosovalı soydaşlarımızla sohbet etti.

 

Hibya Haber Ajansı