Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün gece Estonya'ya ulaşan Bakan Yaşar Güler başkent Tallin'deki programına Türk Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek başladı. Estonya Büyükelçimiz Başak Türkoğlu tarafından karşılanan Bakan Yaşar Güler, elçiliğin çalışmalarına ilişkin bilgi alarak başarılar diledi.

Bakan Güler, büyükelçilik ziyaretinin ardından Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile bir görüşme gerçekleştirdi. Güler, Estonya ziyareti sırasında Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur ile de bir araya geldi.

Her iki Bakan, ikili savunma ve güvenlik konularında bir görüşme gerçekleştirdi. Bakan Güler görüşmede mevkidaşına Türkiye ve Estonya arasında 1 Aralık 1924 tarihinde imzalanan Dostluk Antlaşması'nın replikasını hediye etti.

Bakan Güler, Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur ile görüşmesinin ardından da Bağımsızlık Meydanı’na giderek Bağımsızlık Savaşı Zafer Anıtı’na çelenk koydu.

Estonya Meclisi’ne de bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Güler, Estonya Milli Savunma Komitesi Başkanı Kalev Stoicescu ile bir araya geldi.

Hibya Haber Ajansı