Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl 10’uncusunu düzenlediği Kadıköy Kitap Günleri, kitapseverleri ağırlamaya başladı. Türkiye’nin önemli edebiyat etkinlikleri arasında gösterilen organizasyon, 12-21 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi bahçesinde gerçekleştiriliyor.

Her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilen etkinlikte yaklaşık 100 yayınevi yer alırken, 250’den fazla yazar, gazeteci, akademisyen ve sanatçı da okurlarıyla bir araya geliyor. Etkinliğin medya sponsorluğunu ise Kafa Radyo ve BirGün gazetesi üstleniyor.

Kitap Günleri’nin resmi açılış töreni 13 Haziran’da saat 14.00’te yapılacak. Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası ve solistlerinin konseriyle başlayacak programda, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Törende, bu yılın onur konuğu olan yazar Ayşe Kulin’e plaket takdim edilecek.

Etkinlik kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri de yoğun ilgi görüyor. Kent belleğinden kişisel gelişime, edebiyattan gazeteciliğe kadar farklı başlıklarda gerçekleştirilecek oturumlarda yazarlar ve uzman isimler okurlarla buluşacak.

Hafta sonu programında ise çocuk gelişimi, tarih, edebiyat, güncel siyaset ve şiir gibi farklı alanlarda çok sayıda etkinlik yer alacak. Gazeteciler, akademisyenler ve edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinin katılacağı söyleşilerde güncel meseleler ve kültürel konular ele alınacak.

Söyleşilerin yanı sıra çok sayıda yazarın katılacağı imza günlerine de ev sahipliği yapacak olan Kadıköy Kitap Günleri, on gün boyunca İstanbul’un en kapsamlı edebiyat buluşmalarından biri olmaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı