Osmangazi Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk ticaret ve kültür merkezi olan ve bugün de geleneksel ticaretin, tarihi ve kültürel mirasın en önemli figürlerini içinde barındıran Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni 14 yılda yaptığı çalışmalarla yeniden cazibe merkezi haline getirdi.

Başkan Dündar, Bursa’da yaklaşık 7 asırdır ticaretin merkezi durumunda olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni koruyup, geleceğe taşımak için bugüne kadar yapılan hizmetlerin, bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

Tarihi şehir Bursa’nın merkezinin Osmangazi olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, “Bu bölgede 10 han, 3 bedesten ve 32 çarşı bulunuyor. Bu çarşılarımızın bugünlere gelmesinde esnafımızın üretkenliği, emeği, alın teri ve bereketi önemli yer tutuyor. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak, çarşılarımızı koruyup, geleceğe taşımak için her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Çarşı esnafından Dündar’a teşekkür

Tarihi çarşı esnafıyla Fidan Han’da düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen Başkan Dündar’a Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı İsa Altıkardeş, bugüne kadar yapılan birçok yatırımla tarihi çarşının ihya edilmesinden dolayı teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı