Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Gazze’deki hastanelere saldırısına sert tepki gösteren Grup Başkanvekili Av. Burcu Köksal, “İsrail'in Gazze'de bir hastaneye yaptığı saldırı ile hepimiz sarsıldık. İnsanların tedavi olmak için gittiği, sağlık çalışanlarının şifa dağıtmaya uğraştığı sağlık kuruluşlarını bombalamak caniliktir, vahşettir, cinayettir, katliamdır. Bu konuda Filistin halkının sonuna kadar yanındayız. TBMM'den de bütün siyasi partiler, bütün milletvekilleri adına bir ortak bildiri yayınladık. ve dünya parlamentolarını, bütün uluslararası sivil toplum örgütlerini, bütün kuruluşları bu konuda sorumluluk ve inisiyatif almaya davet ettik. Saldırıda hayatını kaybeden bütün Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. ve artık daha fazla masumun, daha fazla sivilin ölmesini istemiyoruz. Bir insanın dahi burnu kanamasın diyoruz. Gazze halkının sonuna kadar yanındayız.” şeklinde konuştu.

Grup Başkanvekili Köksal, AK Parti'nin ekonomi politikasının kira, faiz ve kar payı elde edenlere yaradığını dile getirerek, “Ücretleri tam anlamıyla ezdi geçti. Birleşik Kamu-İş Federasyonu'nun açlık yoksulluk sınırı araştırmasının eylül ayı sonuçlarına göre açlık sınırı 14 bin 542 liraya, yoksulluk sınırı 41 bin 651 liraya yükseldi. Asgari ücret 11 bin 402 lira, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira. Ama gelin görün ki, Türkiye'yi ekonomik buhrana teslim eden iktidarın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon artışını yüksek maaş artışlarına bağlamış durumda." dedi.

Köksal, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Emekliye Cumhuriyet ikramiyesi adı altında bir kereye mahsus olmak üzere 5000 lira ikramiye vereceğiz diye davulla zurnayla müjdelediler. Biz komisyonda bir önerge verdik, bu teklife karşı dedik ki: 15 bin lira verin ve emekli ayrımı yapmayın. Ama AK Parti ve MHP oylarıyla komisyondaki bu önergemiz reddedildi. Şimdi teklifi reddetmek için eller kalkıyor ve emekli açlığa mahkum ediliyor, ondan sonra Türkiye ekonomisi büyüyor deniyor, fakat bir tarafta emekli sefalet içinde yaşıyor. Bir kereye mahsus 5000 liralık bir emekli ikramiyesi de adeta bir lütuf gibi anlatılıyor. Emeklisine, işçisine, öğrencisine, memuruna, gencine, yaşlısına bakamayan iktidar sözcüleri, kalkmış enflasyon artışına pişkinlikte sınır tanımaz bir şekilde yüksek ücret artışlarına bağlıyor. Enflasyonu tetikleyen maaşlara yapılan artışlar değil, saray ve çevresine yapılan kıyaklardır, huzur hakkı adı altında eş dost, akrabalara yönetim kurulundan verilen üçer beşer maaşlardır. Yine dünyada en çok kamu ihalesinde ilk 10'a giren beşli çete dediğimiz şirketlere kamuda verilen ballı ihalelerdir. Vatan evlatları işsiz gezerken CEO yapmaya doymadıkları bakan evlatlarına yapılan kıyaklardır.”

Hibya Haber Ajansı