İstanbul’da Beykoz Mecidiye Kasrı’nda düzenlenen programda konuşan TDBB Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz yıl haziran ayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen birliğin 6. Olağan Meclis Toplantısı’nda ikinci kez Türk Dünyası Belediyeler Birliği başkanlığına seçildiğini anımsatarak, birliğin 20. yılında böyle değerli kuruluşa başkanlık etmekten dolayı büyük onur duyduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Başkan Altay’ı tebrik etti

Programa katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da konuşmasının başında TDBB’nin ilk dönemlerinden itibaren büyük emeği ve katkısı olan önceki dönem yöneticilerine teşekkür ederken, şu anda TDBB Başkanlığı’nı yürüten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

“Türk Cumhuriyetleri’nin uluslararası platformlardaki gücüne güç kattık”

Başkan Altay, 30 ülkeden bin 206 üyesi bulunan birliğin çatısı altında bugüne kadar çok önemli işler başardıklarını dile getirerek,  şunları kaydetti:

“Önceki dönem Birlik Başkanlarımızın ve üyelerimizin katkılarıyla, geçmiş 20 yıl içerisinde; Türk Dünyası şehirleri arasında kardeş şehir münasebetlerinin kurulması, tecrübe paylaşım programları ve şehirlerimiz arasında ziyaretler gerçekleştirdik. Pek çok meselede ortak duruş sergileyerek, Türk Cumhuriyetleri’nin uluslararası platformlardaki gücüne güç kattık.”

Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk devletleri liderlerinin iştirakiyle kurulan Türk Devletleri Teşkilatı'nın ülkü ve hedeflerine her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını da söyledi.

Hibya Haber Ajansı