Bursa’da ulaşım sorununun çözümü için raylı sistem, yeni yollar, köprü ve kavşak yatırımlarına ağırlık veren büyükşehir belediyesi, diğer taraftan kentte toplu ulaşım kültürünün yaygınlaşmasına yönelik çalışmaları da hayata geçiriyor.

Her gün toplu taşıma araçlarında ortalama 1 milyon kişi taşıyan BURULAŞ, toplu taşımadaki talepleri daha etkin bir şekilde karşılamak için kapasite artırım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Yeni alınan 15 adet sıfır araç, düzenlenen törenle BURULAŞ filosuna dahil edildi.

Böylelikle anlaşmalı oda ve kooperatif araçları hariç BURULAŞ’ın öz malı olan araç sayısı da toplamda 558’e yükselmiş oldu. Bu alımla birlikte BURULAŞ’a ait araçların filo yaş ortalaması da 9'dan 8.6’ya düştü.

“Kazanç kapısı olarak görmüyoruz”

Ekonomik aktivitesi yüksek bir şehir olan Bursa’da ulaşımın öncelikli konulardan olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emek-Şehir Hastanesi hattından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Üniversite-Görükle hattını da Bakanlığın üstlendiğini açıkladı.

Toplu taşımanın önemine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Ulaşımda özellikle halk otobüsleri önem taşıyor. Türkiye’de birileri ‘Biz 65 yaş üstünü taşımayız’ diyor. Bazı belediyeler ‘Biz destek veremeyiz’ diyor. Bizler olayı bir kazanç kapısı olarak görmüyoruz. Sosyal devlet olmanın, sosyal belediyecilik yapmanın gereği olarak görüyoruz. Sübvanse ederek özel halk otobüslerini bir paydaşımız olarak düşünüyoruz. Beraberce bu sıkıntıyı çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı