BNTAS… Yatırım hedefleri doğrultusunda Şirket; Ofset Tesislerine sınır Balıkesir İli Bandırma İlçesi 600 Evler Mahallesi 2484 ada 11 parselde kayıtlı olan kamu arazisinin alımına ilişkin olarak 15.06.2022 tarihinde düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toki Ortak Kuruluşu olan Emlak Yatırım Hizmetleri A.Ş. ihalesinde şirket tarafından alınmış olan arazinin yatırımlarımlarda kullanılması hedefi doğrultusunda imara uygun ve yatırım yapılabilir duruma getirilmesi için gerekli müracaatlar yapılmıştı. Bu kapsamda süreç devam etmektedir. Kullanmakta oldunan Endüstri 4.0 uygulamalarının geliştirilmesi için çalışmalar başlatılmış olup bu kapsamda kullanılan terminal sayısı artırılmış, yazılımsal iyileştirilmelere gidilmiştir.

DNISI… Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (II-17-1) 4.2.8 numaralı Kurumsal Yönetim İlkesine uygun olarak "Yönetici Sorumluluk Sigortası", 1 (bir) yıl süreyle geçerli olacak şekilde yenilenmiş olup, sigortanın toplam yıllık sorumluluk limiti Şirket sermayesinin %25'ini aşmaktadır.

KSTUR… Kuştur tatil köyü turizm mevsimi bitişi nedeniyle 22.10.2023 tarihinde kapatılacaktır.

POLHO… Bağlı ortaklık Polisan Hellas'tan yapılan bildirime istinaden, 06.09.2023 tarihinde KAP'ta duyurmuş olunan sel felaketiyle ilgili olarak ilk hasar tespit çalışmaları tamamlanmış ve sigorta şirketi tarafından 1,5 milyon Euro ön ödeme alınmıştır. Sigorta şirketi tarafından yapılacak nihai ödeme, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla belirlenecektir. Polisan Hellas'ın Volos fabrikasındaki üretim faaliyetlerine 2024 yılının ilk çeyreğinde başlanması hedeflenmekte olup, ticari faaliyetlere ise kısmen başlanmıştır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı