Altın İsrail-Filistin krizinden destek bularak rallisini sürdürürken, son 5 ayın zirvesini kaydettiği bir haftayı yaşadı. 1932 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, son iki hafta içerisinde 150 dolar/onsun üzerinde değer kazanımı yaşadı. Savaş dolayısıyla hisse senedi piyasasından birçok riskli varlık sınıfına satış baskısı gelirken, altın güvenli liman olarak öne çıkmaya devam etti. FED’in savaş ortamında şahin politikaları sürdüremeyeceği beklentisiyle birlikte altın 1997 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın zirvesini kaydetti. Haftanın son gününde ise 1981 dolar/onstan yapan sarı maden, yüzde 2,5 değer kazancıyla seansı tamamladı.

Gümüş altına kıyasla geçtiğimiz hafta daha iyi bir performans göstermesine rağmen, son iki haftada altının gerisinde kalmış oldu. 22,70 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 23,36 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,9 kazancı hanesine yazdı.

Platin de haftayı yeşilde kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, 900 dolar/ons seviyesin üzerini aşamadı. 881 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 896 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 1,8 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum dünkü seansı da kayıpla tamamlarken, üst üste dördüncü seansı da kayıpla tamamlamış oldu. 1150 dolar/onstan haftalık başlangıç yapan paladyum,1100 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 4,3 kaybı hanesine yazdı.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı