Lugano merkezli otel grubu Gabbani, Avrupa'nın önde gelen blockchain merkezi Lugano’nun konumunu güçlendirmeye yardımcı olacak yeni girişimini duyurdu. Bu girişimde, Gabbani'nin gıda üretim tesislerinden gelen ekstra enerjinin Bitcoin madencilik sistemine güç sağlaması ve sürdürülebilir enerji uygulamalarının kripto para madenciliğiyle entegre edilmesi amaçlanıyor. 

 

Blockchain teknolojisinin pratik uygulamalarını temsil eden Lugano, Avrupa’nın en iyi blockchain merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Yapılan ödemeler için Bitcoin, Tether ve LVGA kripto para birimini kabul etmekten, eğitim faaliyetleri oluşturmaya kadar uzun vadeli blockchain kullanımının temellerini atan Lugano; Gabbani'nin üretim tesisine son teknoloji Bitcoin madencilik ekipmanı kurarak, şehrin esnek teknolojileri desteklemedeki öncü konumunu güçlendiriyor. Bu gelişmelere ek olarak Gabbani, Lugano şehriyle Tether arasındaki finansal altyapıyı değiştirmenin temeli olarak, Bitcoin teknolojisinin kullanımını hızlandırmak için ortak bir girişim olan Plan B'yi tamamlamak üzere tasarlanmış "Banettone"yi tanıtıyor.

 

Gabbani'nin üretim tesisinde, son zamanlarda 100 bin KW'lık güneş paneli üretim sisteminin inşası da dahil olmak üzere birçok önemli gelişme yaşandı. Bu stratejik gelişme, Banettone ve diğer ürünlerin üretimi sırasında üretilen fazla enerjiyi Bitcoin madenciliği için kullanarak, Gabbani'nin enerji bağımsızlığını ve sürdürülebilirliğini artırıyor.

 

Gabbani’nin jeopolitik istikrarsızlıklar karşısındaki ileri görüşlü yaklaşımı sektördeki konumunu güçlendiriyor 

 

Gabbani SA, başta Avrupa olmak üzere, dünya genelinde enerji maliyetlerinde büyük değişikliklere yol açan jeopolitik istikrarsızlıklar karşısında daha fazla koruma sağlayacak vizyoner bir strateji ortaya koyuyor. Bu ileri görüşlü yaklaşım, Gabbani'nin sektördeki öncü konumunu sağlamlaştırıyor ve belki de dünyada türünün ilk örneği olmasını sağlıyor. Geçmişi 1937'de Domenico'nun büyükbabasına kadar uzanan yüksek kaliteli gıda üretim yöntemlerinin en son teknolojiyle entegrasyonu, Gabbani'nin sürdürülebilir bir geleceği garanti altına alma ve büyümeyi destekleme konusundaki kararlılığının bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

 

Bitcoin madenciliği ve yenilenebilir enerjiler konusunda uzmanlaşmış bir İsviçre firması olan ACME de bu oyunun kurallarını değiştiren çabalarda önemli rol oynuyor. ACME, Uruguay'daki girişimler de dahil olmak üzere, Tether gibi firmalarla dünya çapında ortaklık kurarak, Lugano Plan B girişiminin araştırma ve geliştirme alanındaki deneyimine katkıda bulunuyor. ACME, Gabbani SA'ya son teknoloji ürünü, eksiksiz bir çözüm sunarak şirketin başarısını daha da pekiştiriyor. 

Hibya Haber Ajansı