Sera gazı emisyonlarının azaltımını hedefleyen inovatif çalışmalar kapsamında tasarlanmış ürünün, karbon salımı konusunda avantajlı olduğu açıklandı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Limak Çimento Grubu CEO’su Erkam Kocakerim, “Türk çimento sektörü adına da önemli bir adımı başarmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Düşük karbon ayak izine sahip CEMPLUS+ çimentosunu kullanarak 3 boyutlu yazıcılarda baskılanmaya uygun özgün ve çevre dostu harç karışımı olan LimakCement 3DC-101'i başarıyla tasarlayarak içerisinde yer alan LİMAK CEMPLUS+ çimentosuyla üç boyutlu baskıların yeterli yapısal dayanımı sağlamakla kalmadık, şirketin sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığının da altını çizmiş olduk. Yaşam kalitesinden vazgeçmeden gezegeni koruyan bir üretim anlayışıyla üretmeye ve öncü çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

“Yenilikçi bir bakış açısı ile öncü çalışmalar yürütmekteyiz” 

3 boyutlu baskılama teknolojisinde liderliği üstlenmeyi amaçladıkları belirten Kocakerim, “Firmamız, Ar-Ge Merkezimiz (LCTO) bünyesinde gerçekleştirdiği araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile yapı sektöründeki geleneksel yöntemlerden kaynaklı kısıtlamaların önüne geçerek sektörü bir adım ileri taşıma konusunda yenilikçi bir bakış açısı ile 3 boyutlu baskılama teknolojisinde liderliği üstlenmeyi amaçlamaktadır. Farklı disiplinleri bir araya getirerek oluşturduğumuz Ar-Ge ekibimiz ile bu hedef doğrultusunda öncü çalışmalar yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı. 

“Daha bilinçli ve gelecek nesiller için daha yeşil bir dünyaya katkıda bulunuyoruz” 

Daha yeşil bir dünyaya katkıda bulundukları ifade eden Kocakerim, “Firmamız, yenilikçi yaklaşımı ve sektöre yön veren vizyonu sayesinde, düşük karbon ayak izine sahip CEMPLUS+ çimentosunu kullanarak 3 boyutlu yazıcılarda baskılanmaya uygun özgün ve çevre dostu harç karışımı olan LimakCement 3DC-101'i başarıyla tasarladı. LimakCement 3DC’nin içerisinde yer alan LİMAK CEMPLUS+ çimentosu, üç boyutlu baskıların yeterli yapısal dayanımı sağlamakla kalmıyor, bununla birlikte şirketin sürdürülebilirliğe olan güçlü bağlılığının da altını çiziyor. Bu vizyoner yaklaşımımız ile ekolojik olarak daha bilinçli ve gelecek nesiller için daha yeşil bir dünyaya katkıda bulunuyoruz” dedi. 

Kocakerim, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: 

“Limak Çimento, LimakCement 3DC ile inşaat endüstrisinde karmaşık tasarımlar, hızlı inşa ve düşük maliyetler elde etme potansiyelini ortaya çıkararak 3 boyutlu beton baskılama teknolojisinin hassasiyetini ve verimliliğini yenilikçi olarak tasarlanmış LimakCement 3DC-101’in sağladığı faydalar ile birleştiriyor.”

 

Hibya Haber Ajansı