Erbakan, Gazze’de katliam yapan İsrail’in hedefinin sadece Filistin ile sınırlı olmadığını, bütün Ortadoğu ve sonrasında Türkiye’yi yöneleceğini söyledi. Başta Türkiye olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm yöneticilerin mutlaka yaptırımlar ortaya koyması gerektiğini söyleyen Erbakan, “Müslüman ülkelerin sadece konuşmakla sadece kınamaklar bir yere varılamayacağını görmesi gerekiyor.  Kınamak, lanetlemek ve ateşkes çağrısı yapmak; maalesef 75 yıldır hiçbir işe yaramadı. Müslüman ülkeler sadece konuşmakla, sadece kınamakla bir yere varılamayacağını görmesi lazım." şeklinde konuştu.

“Yerel seçimlerde bir beka sorunu söz konusu değil”

Kapalıçarşı esnafını ziyareti sonrası Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Erbakan burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Erbakan, bir soru üzerine yerel seçimlerde 'beka sorunu' olmadığı için kendi listeleri ile seçime gireceklerini belirterek, "Yerel seçimlerde bir beka meselesi söz konusu değil. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde ülkemizin, milletimizin ve devletimizin geleceğini düşünerek son derece hassas bir seçim olması hasebiyle, devleti bütün bu yetkilileri ile yeni sistemdeki bu olağanüstü yetkilerle olması gerektiğini düşündüğümüz için ittifak yaptık. Ama belediye seçimlerinde bu kadar kritik bir durum söz konusu değil." diye konuştu.

“Meclis’e Filistin tezkeresi gelirse destekleriz”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı Gazze açıklaması sonrası Mehmetçik'in 'barış gücü' olarak Filistin'e gönderilmesi konusunun Meclis'e gelmesi halinde destekleyeceklerini söyleyen Erbakan, Bahçeli ile telefonda görüştüklerini, Filistin’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.

Erbakan, “Tarihten gelen misyonumuz dolayısı ile Filistin halkının gözü Türkiye’dedir. Oraya sahip çıkılması için, daha etkin fiili adımlar atılması için bizden beklenti içindeler. Meclis’e bu konu gelirse biz de destekleriz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı