Partiden yapılan açıklamada Gazze’de yaşananların insanlık dışı olduğu belirtilerek,  “Devletlere terör refleksi yakışmayacağı gibi atılacak bütün adımlar, uluslararası hukuk çerçevesinde atılmalıdır. Netanyahu yönetimi eline geçirdiği meşru müdafaa hakkını kötüye kullanmıştır.  İYİ Parti olarak; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölgesel ve uluslararası sorumlulukları doğrultusunda, barışın sağlanması için alacağı kararlara katkıda bulunmaya ve desteklemeye hazırız.” ifadesine yer verildi.

Türkiye’nin çıkarları ve Türk milletinin huzurunun devamlılığı için devlet aklıyla gerçekçi ve sorumlu davranılması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gün, iç politika kaygılarıyla el yükseltme günü değildir. Bu yaklaşım ne ülkemize ne de Gazze’de eziyet gören kardeşlerimize yarar sağlayacaktır. Gazze’deki krizin sulh yoluyla çözülmesi ve kardeşlerimizin toplu hâlde cezalandırılmaları vahşetinin sona erdirilmesi için; duyarsız kalınmamalıdır, diplomatik ve insani her türlü destek verilmelidir, seferber olunmalıdır. Fakat eğer iktidarın açıklamalarında direkt askerî destek vermek kastediliyorsa; Türkiye’mizin güvenliğini düşünmeden adım atmanın en akılcı seçenek olmayacağını düşünürüz.”

Açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter ve laik bir devlet olduğuna dikkat çekilerek,  “Mehmetçik’in sınırlarımız dışında görevlendirilmesi ancak vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik bir tehdit bulunması halinde söz konusu olabilir. Birleşmiş Milletler bünyesinde veya uluslararası kuruluşlar dâhilinde bir tavır alınacaksa askeri destek de tabii ki verilebilir. Ancak Türkiye’nin güvenliği ve çıkarları önceliklendirilmelidir. Türkiye’nin başka ülkelerin bölgesel veya küresel çıkarları için kullanılması ve ülkemizin güvenliğinin iç politik kaygılarla tehlikeye atılmasını İYİ Parti olarak doğru bulamayız.” denildi.

Hibya Haber Ajansı