USD/TRY: ABD tahvil piyasasındaki fiyatlamalar yakından izlenirken, dün %5'in üzerinde kalıcılı olamayan ABD on yıllık tahvil faizi günü %4,84'ten kapattı. Geçen hafta tahvil faizindeki yükselişten destek bulmayan Dolar endeksi (DXY) de faizlerdeki düşüş sonrasında %0,5 oranında geriledi. Gerilemenin bu sabah da devam ettiğini izlerken, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri de primli seyrediyor. Kırılganlığın sürdüğü diğer taraftan diplomatik haber akışının bir miktar öne çıktığı Orta Doğu'daki gelişmeler yakından izlenmeye devam edilecekken, veri takviminde bugün Avrupa ve ABD'de PMI rakamlar takip edilecektir. Yurtiçi tarafta da yine jeopolitik taraftaki gelişmeler ön planda kalırken, perşembe günkü TCMB faiz toplantısı da bir taraftan bekleniyor. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de 28,0 seviyesinin hafif üzerindeki hareketlilik sürüyor. Günün geri kalanın da bu eğilimin devam etmesini bekliyoruz.


EUR/USD: ABD on yıllık tahvil faizindeki düşüşle birlikte bir süredir dirençli bir görüntü sergileyen EURUSD'nin dün yükseliş kaydettiğini ve paritenin günü %0,7 primle 1,0670'den kapattığını izledik. Jeopolitik taraftaki gelişmeler ile bugünkü PMI verileri paritede oynaklık yaratabilecekken, yakalanan kısa vadeli yükseliş ivmesi devam edebilir. Bu kapsamda, EURUSD'nin 1,0620 desteğinin üzerinde kalarak 1,0750 seviyesine kadar yukarı yönlü hareketini sürdürebileceğini düşünüyoruz.


XAU/USD: Geçen hafta artan jeopolitik risklerle taleple karşılaşan Ons Altın haftaya başlarken, Orta Doğu'da devam eden kırılganlığa karşın diplomatik haber akışının bir miktar öne çıkmasıyla kar satışlarıyla karşılaştı. Ancak, satışların çok fazla derinleşmediğini ve düşüş kaydeden ABD on yıllık tahvil faizinin de destekleyici olduğunu izledik. Dolar'ın güçlenemediği diğer yandan jeopolitik tarafta devam eden kırılganlığa karşın risk iştahı üzerinde belirgin bir bozulmaya neden olabilecek bir ek gelişmenin gözlenmediği ortamda değerli madende -yaşanan fiyatlamalar da düşünüldüğünde - kısa vadeli olarak 1.950 - 2.000 arasında bant hareketi bekliyoruz.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı