Zorlu PSM’de bu hafta, Zorlu PSM, Craft ve Freestage ortak yapımcılığında, İbrahim Çiçek’in yönettiği oyun; Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir ve Emine Evirgen’in performanslarıyla “Balina”, 2 Kasım'da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Zorlu PSM’nin ‘Çok sesli festival’ mottosu ile bu yıl 3-4 Kasım’da 7’ncisini gerçekleştireceği MIX Festival presented by %100 Müzik iki gün boyunca, Röyksopp, Warhaus, Kid Francescoli, Weval, Benny Sings, Two Another, Isaac Delusion, Jayda G, Los Bitchos, ECHT!, The Flabbies, Cosmic Crooner, Nalan, Kwoon (Live), Aga B, Flört, Atakan Uysal, Barış Demirel, Ogem Yılmaz ve Zeynep Erbay gibi müziğin yıldız isimleri dinleyicilerle buluşturmaya hazırlanırken, yaratıcı sahne sanatının en büyüleyici örneklerinden biri olarak İsviçre'den dünya sahnesine uzanarak maske tiyatrosunun simgesine dönüşen Mummenschanz, 4-5 Kasım’da benzersiz bir gösteriyle İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Amadeus - 30 Ekim- Turkcell Sahnesi- 20.30

Peter Shaffer tarafından kaleme alınan, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin eşsiz hikayesi “Amadeus” yeni sezon temsillerine devam ediyor.

Timsah Ateşi - 30 Ekim - %100 Studio - 20.30

Başrollerini Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Kubilay Tunçer’in paylaştığı Timsah Ateşi, zıt kutuplarda yaşayan iki kız kardeşin babalarıyla olan çalkantılı hikayesini konu alıyor. Yönetmenliğini Mehmet Ergen’in üstlendiği oyun, 2019 yılında Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali’nin en iyi oyunları arasında yer aldı.

Küheylan - 31 Ekim - Turkcell Platinum Sahnesi - 20.30

Amadeus’un oyun yazarı Peter Shaffer’ın gerçek bir olaydan esinlenerek kurgulayıp kaleme aldığı, Broadway’de 1200 kez sahnelenen Tony ödüllü başyapıtı Küheylan, Barış Erdenk rejisi ile seyircileriyle buluşuyor.

Mustafa Sağır Stand Up - 31 Ekim - Touche - 21.00

Einstein ‘ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor’ der. Taze baba komedyenimiz Mustafa Sağır’a göre ise küçük kızını uyutmak her şeyden zor. Beş yıldır çeşitli kültür sanat mekanlarında stand-up icra eden Mustafa Sağır tek kişilik gösterisi ile touché’de.

Kum Zambakları - 31 Ekim - %100 Studıo - 21.00

Zorlu PSM Prodüksiyon’un Ortak Yapım kapsamında hayata geçirdiği oyunu Kum Zambakları, sezon boyunca %100 Studio’da izleyicisini bekliyor.

Gılgamış - 1 Kasım - Sky Lounge - 20:30

Bilinen metinleri farklı bir sahne tasarımı ve estetiği ile mekana taşıyan Mesut Arslan, Gılgamış Destanı ile sahnede büyüleyici bir dünya yaratıyor ve çok dilli sahnelenen oyun, bilindik sahne kurallarını da ters yüz ediyor.

Ozan Musluoğlu Quintet - 1 Kasım -  Touche - 21.00

Caz müzik sahnesinin sevilen isimlerinden Ozan Musluoğlu, trombonda Bulut Gülen, piyanoda Kaan Bıyıkoğlu, trompette Barış Doğukan Yazıcı ve davulda Serkan Alagök’ten oluşan quintet ekibiyle 1 Kasım akşamı touche’de sahne alıyor.

Soft Analog - 1 Kasım - %100 Studio - 21.00

Soft Analog “Dans İllüzyon” albümünün lansmanıyla 1 Kasım tarihinde %100 Studio’da sahne alıyor. “Yolculuk” konseptleriyle geçtiğimiz dönemde dekor, kıyafet ve düzenlemeleriyle dikkat çeken grup, ilk kez “Dans İllüzyon” şovunu %100 Studio’da dinleyicileriyle paylaşacak.

Balina - 2 Kasım - Turkcell Platinum Sahnesi - 20.30

Zorlu PSM, Craft Tiyatro ve Free Stage ortak yapımcılığı ile Samuel D. Hunter’ın aynı isimli oyunundan uyarlanarak geçtiğimiz seneye damgasını vuran, Akademi Ödülleri’nde aldığı 3 adaylığın yanında, Brendan Fraser’a “En İyi Erkek Oyuncu” Oscar’ını kazandıran Balina, bir baba-kızın çok geç kaldıkları küçük bir kavuşma hikayesini anlatıyor.

Uraz Kıvaner- Queen Project - 3 Kasım - Touche - 21.00

Caz sahnesinin başarılı piyanistlerinden Uraz Kıvaner, Queen Project ile 3 Kasım’da touche’de sahne alacak.

Mıx Festıval Presented By %100 Müzik - 3-4 Kasım -Zorlu PSM - 19.00

Zorlu PSM’nin ‘Çok sesli festival’ mottosu ile bu yıl 3-4 Kasım’da 7.sini gerçekleştireceği MIX Festival presented by %100 Müzik iki gün boyunca, elektronikten indie’ye, rapten ve dans müziğine sevilen isimleri bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Mummenschanz- 50 Years - 4-5 Kasım - Turkcell Platinum Sahnesi - 15.00-19.00

Yaratıcı sahne sanatının en büyüleyici örneklerinden biri olarak İsviçre'den dünya sahnesine uzanan ve maske tiyatrosunun simgesine dönüşen Mummenschanz, benzersiz bir gösteriyle İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

Levent Erden İle Zahiri Hakikat - 5 Kasım –Touche - 17.00

Teknolojisiz dönemin “Kim, Nerede, Ne ile, Ne yapıyor?” kült oyununu katılan herkesle birlikte yeniden yorumluyor. 

Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım - 5 Kasım - %100 Studıo -19.30

Bir adam, sözlük, Thom Pain, yalnızlık, çocukluk, bir arı ya da kelimeler, bencillik, aşk, kaybetmek, çok aşk, çok kaybetmek ve bir köpek; kocaman gözleri olan bir köpek. Çok severken kaybedenlerin oyunu “Ben Çoktan Gidersiniz Sanmıştım”, gerçek hayatın, insan ve hayvan arasındaki ilişkinin yakın bir örneği. Tek kelimeyle kusursuzluk diye tarif edilen bir aşkın içinde çok severken gidebilmek ya da romantizmin jargonunun dengeli olmak, beraber zaman geçirmek, dışarı çıkmak olarak belirlendiği bir dünyada bu kelimelerdeki acıyı anlamak için ciddi sarsılmalar, görme kaybı ve bir yıl evden çıkmama gerekliliği.

Hibya Haber Ajansı