Alımı yeni gerçekleştirilen 2 adet ekskavatör, kırsal mahallelerde yol açma ve yıkımlarda kullanılabilecek. Ayrıca 5 adet kamyon ise taşıma haricinde, kış aylarında ön ve arka kısımlarına takılan ekipmanlar ile kar küreme ve tuzlamada da kullanılabilecek.

Yeni iş makinaları ve araç alımlarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait araç filosunun yaş ortalamasının düşürüldüğünü belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Büyükşehir belediyesi olarak araçlarımızın yaş ortalamalarını düşürmek ve hizmetlerimizi daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yapma noktasında araç alımları gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Başkan Gürkan, göreve geldikleri günden itibaren 600’ün üzerinde araç satın alındığına değinerek, “Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kardan dolayı kapanması olası yolların sürekli açık tutulması veya kapalı olan yolların açılması noktasında ve aynı zamanda Belediyemiz ile ilgili taşımaların yapılması amacıyla iş makinalarının hizmete alınmasının Malatyamıza ve belediyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı