Şanlıurfa'da son 24 saat içerisinde yaşanan gelişmeler kent gündemini hareketlendirdi. Trafik kazaları, güvenlik operasyonları ve çiftçilerin sulama suyu talebi günün en çok konuşulan başlıkları arasında yer aldı. 

 

Siverek ilçesinde meydana gelen iki ayrı trafik kazası dikkat çekti. Bir kazada otomobilin traktöre çarpması sonucu aynı aileden 4 kişi yaralanırken, başka bir kazada ise yolun karşısına geçmeye çalışan 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. 

 

Karaköprü'de yaşanan trafik kazasında ise aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

 

Asayiş olaylarında da hareketli bir gün yaşandı. Güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü yakalanarak cezaevine teslim edilirken, hırsızlık suçlarına yönelik operasyonlarda da şüpheliler gözaltına alındı. 

 

Öte yandan sulama suyunun kesilmesine tepki gösteren çiftçilerin Şanlıurfa Valiliği önünde gerçekleştirdiği eylem olumlu sonuç verdi. Yapılan görüşmelerin ardından sulama suyunun yeniden verileceği yönünde açıklama yapılması, üreticiler arasında memnuniyet oluşturdu. 

 

Kentte ayrıca Balıklıgöl çevresindeki aydınlatma çalışmalarının tamamlanması, gençlere yönelik yeni sosyal projeler ve sıcak hava nedeniyle yapılan sağlık uyarıları da günün dikkat çeken gelişmeleri arasında yer aldı. 

 

 

 

HABER: İBRAHİM UYGUR