WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
SİYASET

DEM Parti Milletvekilinden DEDAŞ ve Sulama Kanalı Tepkisi: "Çiftçi Tel Örgü Değil, Su İstiyor"

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili, düzenlediği basın açıklamasında Şanlıurfa'da çiftçilerin yaşadığı elektrik ve sulama sorunlarına dikkat çekti. Kentte üreticilerin ciddi mağduriyet yaşadığını belirten milletvekili, DEDAŞ'ın elektrik kesintileri ile sulama altyapısındaki eksikliklerin tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini ifade etti.

DEM Parti Milletvekilinden DEDAŞ ve Sulama Kanalı Tepkisi: "Çiftçi Tel Örgü Değil, Su İstiyor"
Paylaş:

Milletvekili, Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en verimli tarım arazilerine sahip illerinden biri olduğunu belirterek, bu topraklarda yetişen buğday, pamuk, mısır, mercimek ve birçok ürünün ülke ekonomisine önemli katkı sunduğunu söyledi. Ancak üreticilerin bugün ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Açıklamada, DEM Parti Şanlıurfa İl Örgütü ile birlikte gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde birçok köyde benzer şikâyetlerle karşılaştıklarını ifade eden milletvekili, bazı yerleşim yerlerinde birkaç abonenin borcu nedeniyle tüm köyün elektriğinin kesildiğini öne sürdü. Bu durumun sulama faaliyetlerini aksattığını ve binlerce dönüm pamuk ile mısır tarlasının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını savundu.

Milletvekili ayrıca Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi'nde yaklaşık 25 yıl önce inşa edilen sulama kanalına bugüne kadar su verilmediğini iddia ederek, su akmayan kanalın etrafına tel örgü çekilmesini eleştirdi.

Konuya ilişkin yetkililere çağrıda bulunan milletvekili, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  • Şanlıurfa Valiliği'nin ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu durumdan haberi var mı?

  • Su verilmeyen kanalın etrafına tel örgü çekilmesi için yapılan harcamadan kim fayda sağladı?

  • İhale hangi kurum tarafından ve hangi gerekçeyle gerçekleştirildi?

  • Kamu kaynakları hangi amaçla kullanıldı?

Milletvekili, bölgedeki çiftçilerin öncelikli talebinin tel örgü değil, sulama kanallarına su verilmesi olduğunu belirterek, yetkililerden konuya ilişkin açıklama beklediklerini ifade etti.HABER: İBRAHİM UYGUR

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```