Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, Malatya Çarşısı’nın bulunduğu 220 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gürkan, deprem bölgesinde ilk çarşı çalışmasının Malatya’da yapıldığını vurgulayarak, “Emlak Konut Genel Müdürümüz ilk defa bu projeyi deprem bölgesinde Malatya’da başlattığının da altını çizerek ifade etmek istiyorum.” dedi.   

Ayrıca Başkan Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut Genel Müdürlüğüyle yapılan görüşmeler neticesinde Niyazi Mısri Mahallesi, Cezmi Kartay Caddesi ve Sivas Caddesi’ne kadar olan kısımların da projeye entegre edilerek, bütüncül bir plan yapıldığının altını çizdi.

“Çarşımız daha modern ve çağdaş anlamda inşa edilecek”

Başkan Gürkan, Malatya Çarşısı ile alakalı bilgiler aktararak, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Malatya Çarşısı’nın içerisinde bulunduğu 220 dönümlük alan fore kazıklarla beslenerek üzerine çarşımız, daha modern ve çağdaş anlamda inşa edilecek. Bu konuda Emlak Konutumuzun yapmış olduğu planlama çalışmasının da son aşamasına geldik.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı