Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesini hızlandırmak için Çin’in elinden geleni yapacağı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, günlük basın toplantısında, Filistin-İsrail çatışmasının patlak vermesinden bu yana, Çin’in ilgili taraflarla yoğun temaslarda bulunarak, BM Güvenlik Konseyi’nin müzakerelerine aktif şekilde katıldığına, barış görüşmesini sağlamak ve gerginliği düşürmek için var güçle çalıştığına işaret etti.

Mao, “Uluslararası toplum, özellikle Arap ülkeleri, Çin’in adil tutumunu ve sorumlu ülke olarak oynadığı rolü takdirle değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Xi’nin ileri sürdüğü insanlığın kader birliği fikrinin, Filistin sorununun çözümüne yön verdiği ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi tarafından ortaya koyulan çatışmalara son vermeyi hedefleyen önerilerin etkili olduğu görüşünü savunuyorlar. Çin’in Filistin sorununun siyasi çözümünü hızlandırmak ve Ortadoğu’da barış ve istikrarı korumak için oynadığı önemli rolü de takdir ediyorlar.” dedi.

Diyalogun sağlanması, ateşkesin gerçekleştirilmesi ve barışa yeniden kavuşturulmasına yararlı her türlü çabaya Çin’in destek vereceğini dile getiren Mao, iki devletli çözüm doğrultusunda Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözümünü hızlandırmak için Çin’in elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı