Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 2. Birleşimi, Meclis Başkan Vekili Ramazan Bahçavan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısına geçilmeden önce; mecliste grubu bulunan tüm partiler ve bağımsız üyeler adına İsrail’in, Filistin’de yaşattığı vahşeti kınayan ortak bir bildirge okundu. Bildirgede yer alan bazı ifadeler şöyle:

“Filistin ve İsrail’de yaşanan çatışmalarda çok sayıda sivil can kayıplarının yaşanması, sivil altyapının hedef alınması ve sivillerin en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda bırakılması vicdanları yaralamaktadır. Krizin başka bölgelere de sirayet potansiyeli, bölgesel güvenlik ve istikrarı ciddi biçimde tehdit etmektedir. Sivillerin her şartta korunması ve toplu cezalandırma mahiyetindeki uygulamalardan kaçınılması hukukun, vicdanın ve insanlığın gereğidir.

“Hukuksuz işgal 56 yıldır devam ediyor”

Bu gerilimin telafi edilemez sonuçlar doğurmaması için tüm tarafları barış-güvenlik-istikrar vizyonumuz çerçevesinde itidale ve aklıselime davet ediyoruz. Filistin-İsrail meselesinin çözümü, sonuçları yönetmekten değil, sorunların temelinde yatan sebepleri ortadan kaldırmaktan geçmektedir. Son olaylar, 56 yıldır devam eden hukuksuz işgal ve buna bağlı politikaların doğurduğu bir sonuçtur.”

“İnsani yardımların engellemesine son verilmeli”

Sivillerin hedef alınmasına ve insani yardımların engellemesine son verilmeli. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde grubu bulunan tüm siyasi partiler ve Meclis üyeleri olarak, yukarıda sıraladığımız görüşler temelinde, taraflardan Filistin ve İsrail’de yaşanan çatışmaları tırmandırmaya son vermelerini ve sivilleri hedef almamalarını bekliyoruz. Gazze'de bitmeyen insani trajediyi derinleştiren kolektif cezalandırma yöntemleri ile hedefi doğrudan siviller olan insanlık suçu niteliğindeki bu saldırıları en şiddetli biçimde kınıyor, Filistin ve İsrail'i, iki devlet temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmaları için daha fazla gecikmeksizin kalıcı barışa yönelik müzakerelere başlamaya davet ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı