Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, ilçe belediyeleriyle ortak kurulan Gıda Denetim Koordinasyonu çalışmalarını sürdürüyor.
Halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen denetimler kapsamında, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Gıda Denetim Birimi ile ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri tarafından Çınar ve Çüngüş ilçelerinde faaliyet gösteren işletmeler incelendi.
Denetimlerde işletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza şartları ve personelin hijyen uygulamaları kontrol edildi. Ekipler ayrıca işletme çalışanlarına hijyen kuralları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
Çınar ve Çüngüş ilçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde, son tüketim tarihi geçmiş ve insan tüketimine uygun olmadığı tespit edilen yüzlerce gıda ürününe imha edilmek üzere el konuldu. Mevzuata aykırı uygulamaların belirlendiği işletmeler hakkında ise idari işlem başlatıldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gıda Denetim Koordinasyonu aracılığıyla kent genelindeki 17 ilçede gıda denetimlerine devam edileceğini bildirdi.
Hibya Haber Ajansı

