Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Ankara'da yaptığı çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Kayseri Devlet Tiyatrosu, yerleşik düzendeki ilk kadrosu ile "Bahar Noktası" adlı ilk tiyatro oyunuyla perdelerini açtı.

Kayseri Devlet Tiyatrosu Açılış Programı’na Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, vali yardımcıları, kaymakamlar ile sanatseverler katıldı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri’nin ülkeye katma değer üreten bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Büyükşehir belediye başkanımızın ifade ettiği gibi bu şehir gerçekten farklı bir şehir. Kayseri tarihin eski devirlerinden beri hep bulunduğu bölgeye, memlekete katma değer üretmiş bir şehir, dolayısıyla bu şehirde devlet tiyatrolarının olması çok önemli.” dedi.

Başkan Büyükkılıç ise, “Kayseri kadrosu ile yerleşik olarak böyle bir çalışmanın yapılmasına vesile olan sayın genel müdürümüze, kültür müdürlüğümüze ve değerli bakanımıza teşekkür ediyoruz. Yerel yönetim olarak değerli valimizle birlikte üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu vurgulamak isterim.” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ise Kayseri’de olmaktan heyecan duyduklarını belirterek, “Bugün 13 yerleşik bölge ve 12 turne sahnesi ile her yaşta milyonlarca seyirciyle buluşuyor. Çok heyecanlıyız, çünkü nihayet Kayseri’deyiz. Siz sanatseverlerin, özlemle beklediği Kayseri Devlet Tiyatrosu, yerleşik kadrosu ve sahnesiyle sizleri ağırlamaya hazır.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı