WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Pakistan ve BM’den bölgesel barış ve güvenlik için görüşme

İslamabad, 1 Eylül (Hibya) - Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senator Mohammad Ishaq Dar, Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Pakistan ve BM’den bölgesel barış ve güvenlik için görüşme
Paylaş:

Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senator Mohammad Ishaq Dar, Bişkek'te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede küresel ve bölgesel gelişmelerin yanı sıra yaklaşan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) toplantısına yönelik hazırlıklar ve BM Güvenlik Konseyi'ndeki çalışmalar ele alındı.

Dar, Guterres'in küresel sorunlara çözüm bulunması ve etkili çok taraflılığın geliştirilmesi konusunda BM'nin rolünü güçlendirmeye yönelik liderliğini takdir etti.

Pakistan'ın BM'ye yönelik güçlü bağlılığını yineleyen Dar, Pakistan ile BM arasındaki ilişkilerin köklü ve yakın niteliğine vurgu yaptı.

Guterres ise Pakistan'ın çok taraflı diplomasi alanındaki "yapıcı ve ilkesel rolünü" takdir etti. BM Genel Sekreteri, Pakistan'ın bölgesel barış ve güvenliğin desteklenmesine yönelik katkılarını da övdü.

Görüşmede Dar, BM Genel Sekreteri Guterres'i Pakistan'a davet etti. Guterres'in daveti kabul ettiği bildirildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın, ziyaretin tarihini belirlemek amacıyla BM Sekreterliği ile koordinasyon yürüteceği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.