Toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime; Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Asistan hekimleri başta olmak üzere Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, Stajer öğrenciler ve İntörn hekimler katıldı.

Abdi İbrahim ilaç firması desteğiyle 2 gün süren eğitimlerde, Kardiyoloji anjiyo katater laboratuvarlarında gerçekleştirilen en basitten en ileri koroner düzeye kadar en son teknolojiyi kullanarak yapılan olan her türlü tanı ve tedavi uygulamaları simülasyonla gerçekleştirme imkanı sunuldu.

Eğitim sonrası açıklama yapan Harran Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, “Giderek artan girişimsel kardiyoloji işlemlerinde bilgi ve deneyim kazanmak için önceden planladığımız bu aktiviteyi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Simülasyonla invaziv uygulamalar eğitimi her yerde yapılması istenen ancak imkanlar ölçüsünde sınırlı sayıda kardiyoloji merkezlerinde yapılabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Demirbağ, girişimsel işlemlerde belirli bir deneyim kazanmanın işlem başarısında önemli olduğunu belirterek, “Simülasyon eğitimindeki girişimsel işlemlerdeki vaka çeşitliliği, deneyimli uygulamacılar gözetiminde yapılması ve interaktif katılımla gerçekleştirilmesi bu deneyimi kazandırması açısından önemli bir fırsat sunmaktadır.”  dedi.

Hibya Haber Ajansı