WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Artan: Köprü ve otoyolların işletme hakkı devredilecek

Ekonomi Politikaları Başkanı Fikret Artan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla bazı köprü ve otoyolların işletme haklarının özelleştirme kapsamına alınmasını değerlendirdi.

Artan: Köprü ve otoyolların işletme hakkı devredilecek
Paylaş:

Ekonomi Politikaları Başkanı Fikret Artan, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Niğde-Pozantı Otoyolu, Gaziantep Çevre Yolu ve Bursa Çevre Yolu ile daha önce özelleştirme kapsamına alınan köprü ve otoyolların işletme haklarının devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Artan, söz konusu varlıkların mülkiyetinin devredilmesinin değil, işletme ve kiralama haklarının devredilmesinin öngörüldüğünü belirterek, özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2031'e kadar tamamlanmasının ve işletme süresinin 30 yıl olmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

Artan, uygulamanın devletin gelir ve ekonomi politikaları açısından değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, bugüne kadar 65,6 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirildiğini ve bu süreçte yeterli üretim yatırımı yapılmadığını öne sürdü.

Kamu-özel iş birliği projelerine de değinen Artan, bu projelerin toplam maliyetinin 22 milyar dolar olduğunu, buna karşılık 30 yıllık dönemde 59,7 milyar dolarlık bir yük bulunduğunu ileri sürdü.

Artan ayrıca, CHP Genel Başkanı'nın iki gün önce yaptığı açıklamada köprü ve otoyolların özelleştirilebileceğine ilişkin değerlendirmede bulunduğunu hatırlatarak, son kararın bu açıklamadan 48 saat sonra Resmî Gazete'de yayımlandığını söyledi.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Bakan Tekin, Giresun’da temaslarda bulundu

Akışın sonuna geldiniz.