WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Gürlek: Turizm güvenliğini tehdit eden 164 olay ve soruşturmada 323 şüpheli işlemi yapıldı

Adalet Bakanı Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında 16 ilde turizm güvenliğini tehdit eden 164 olay ve soruşturmada 323 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını, 106 şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Gürlek: Turizm güvenliğini tehdit eden 164 olay ve soruşturmada 323 şüpheli işlemi yapıldı
Paylaş:

Adalet Bakanı Gürlek, turizm bölgelerinde huzur ve güvenliği tehdit eden eylemlere müsamaha gösterilmediğini belirterek, turizm güvenliğine yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde Türkiye’yi ziyaret eden misafirler ile vatandaşların huzur ve güvenliğinin korunması ve Türkiye’nin turizmdeki marka değerinin daha ileri taşınması amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda jandarma ve polis teşkilatlarıyla haziran, temmuz ve ağustos aylarında 16 ilde turizm güvenliğini tehdit eden 164 olay ve soruşturmada 323 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını belirten Gürlek, 106 şüphelinin tutuklandığını, 56 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandığını aktardı.

Gürlek’in paylaştığı bilgilere göre, turizm dolandırıcılığı, hanutçuluk ve haksız ticari kazanç eylemlerinde 71 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 20 şüpheli tutuklandı. Şiddet, tehdit, yağma ve zorbalık eylemlerinde 175 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve 43 şüpheli tutuklandı. Turistlerin malvarlığına yönelik suçlarda 62 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 40 şüpheli tutuklandı. Ayrımcılık, özel hayatın ihlali, inanç özgürlüğüne ve toplumsal değerlere yönelik eylemler ile kamu düzenini ve turizm güvenliğini zedeleyen diğer suçlarda ise 15 şüpheli hakkında işlem yapıldı ve 3 şüpheli tutuklandı.

Gürlek, çalışmalarda emeği geçen Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatlarının ilgili birimleri ile çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “Türkiye güvenli bir turizm ülkesidir; öyle kalması için gereken her adımı atmaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```