Yalova Belediyesi tarafından Gazipaşa Caddesi’nde bulunan anıt ağaçlara yönelik incelemeler sonucunda, 11 ağacın kuruduğu ve gövdelerinde mantar oluşumu ile ileri düzeyde çürümeler bulunduğu tespit edildi.

Teknik incelemelerin ardından hazırlanan uzman raporları doğrultusunda konu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’na taşındı. Komisyon kararı kapsamında risk taşıdığı belirlenen 11 anıt ağacın kontrollü şekilde kaldırılmasına karar verildi.

Yalova Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kaldırılan ağaçların yerine aynı cins ve türden çınar ağaçları dikiliyor.

Ağaç gövdelerinde yapılan incelemelerde mantarlaşma, böceklenme ve iç dokuda çürümeler tespit edildiği, bu durumun ağaçların taşıyıcı yapısını zayıflattığı bildirildi.

Yeni dikilen ağaçların gelişim süreçlerinin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından takip edileceği belirtildi.

Hibya Haber Ajansı