İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deniz tutkunlarını altıncı kez bir araya getiren İzmir Körfez Festivali kapsamında Karantina Meydanı'nda İzmirlilerle bir araya geldi. Ayhan Sicimoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği programda alanı dolduran yurttaşlara seslenen Başkan Tunç Soyer, “Güzel İzmir'in güzel insanları. Körfez Festivali başladı. Körfez'i özellikle 29 Ekim'de izlemenizi öneriyorum. Rengarenk bir İzmir olacak. Bu İzmir fotoğrafı, geleceğin İzmir'inin ilk fotoğrafı. İzmir Körfezi rengarenk olacak ve 24 saat yaşayan bir yere dönüşecek. Festivalin tadını çıkarın” dedi. 

“İzmir sonuna kadar Cumhuriyete sahip çıkacak”

Konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılına dair de mesajlar veren Başkan Tunç Soyer, “Cumhuriyet, demokrasi ve barış dünyanın en güzel sözcükleri. Dünyanın en güzel değerleri. Ama bir şeyi asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Cumhuriyet, demokrasi ve barış için mücadele etmek ve el ele vermek zorundayız. Aksi takdirde ne Cumhuriyet ne demokrasi ne barış altın tepside bize sunulmayacak. Sadece bunu hatırlayalım, bilelim yeter. Biliyorum ki İzmir sonuna kadar Cumhuriyete, demokrasiye ve barışa sahip çıkacak. Çünkü Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken demokrasi en çok İzmir'e yakışıyor. İyi ki varsın İzmir. Yaşasın ilelebet Cumhuriyet” dedi. 

“Atatürk'ün bıraktığı mirası korumak zorundayız”

Ayhan Sicimoğlu da İzmir'e büyük bir sevinçle geldiğini belirterek, “Çünkü bu kentin hastasıyım. Buranın adı kutsal topraklar. İşte İzmirlilerin en büyük şansı. Sizin en büyük şansınız Tunç Soyer. Sevgili İzmirliler; Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı mirası sarsmadan, zedelemeden korumak zorundayız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı