Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile yaptığı görüşmenin ardından Avrupa Birliği kapsamında yaptırımlara ilişkin çalışmaları ele aldıklarını bildirdi.

Zelenskiy, “Rusya sürekli olarak savaşı tırmandırma isteğini gösterirken, yanıt daha güçlü yaptırımlar olmalı, aksi yönde olmamalı” ifadelerini kullandı.

Yaptırım listesindeki isimlerin gerekçesiz şekilde yer almadığını belirten Zelenskiy, her birinin savaşın başlaması ve bugüne kadar devam etmesiyle bağlantılı bir nedeni bulunduğunu söyledi.

Zelenskiy, “Danimarka’ya bu tutumu desteklediği için teşekkür ediyorum. Avrupa’daki tüm ortaklarımızın birlik içinde kalmasını ve barışa ulaşmak için çalışmasını bekliyorum” dedi.

Görüşmede Ukrayna’nın mali dayanıklılığının ve bütçedeki açığın kapatılmasına yardımcı olabilecek kararların da ele alındığını aktaran Zelenskiy, Rusya’nın saldırıları ve jet motorlu “Şahid”lere karşı geliştirilen çözümler konusunda Frederiksen’e bilgi verdiğini belirtti.

Zelenskiy ayrıca ortak savunma üretimi, yeni tesislerin inşası ve iki ülke arasındaki işbirliğinin genişletilmesi imkanlarının değerlendirildiğini kaydetti.

Hibya Haber Ajansı