WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
DÜNYA

Carney: Kanada, Kuzey Kutbu’nun güvenliğine katkı sağlamaya devam edecek

Ottawa, 22 Eylül (Hibya) - Kanada Başbakanı Mark Carney, Danimarka Krallığı, Grönland ve ABD arasında Grönland ve Kuzey Kutbu’nun güvenliğinin güçlendirilmesine yönelik varılan anlaşmayı değerlendirdi.

Carney: Kanada, Kuzey Kutbu’nun güvenliğine katkı sağlamaya devam edecek
Paylaş:

Kanada Başbakanı Mark Carney’nin yaptığı açıklamaya göre, Danimarka Krallığı, Grönland ve ABD, Grönland ile Kuzey Kutbu’nun güvenliğini güçlendirmek amacıyla bir anlaşmaya vardı. Carney, anlaşmanın Grönland halkının kendi kaderini tayin hakkı ile Danimarka’nın egemenliğine saygı gösterdiğini belirtti.

Carney, Kanada’nın bir Arktik ülkesi ve güvenilir bir NATO müttefiki olduğunu ifade ederek, ülkesinin Kuzey Kutbu’nun güvenli, egemen ve istikrarlı kalmasına katkı sağlamak için müttefikleriyle iş birliğini sürdüreceğini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```