WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
EKONOMİ

SPK'den Kiler Holding ve Ayes Çelik Hasır'ın sermaye artırımlarına onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kiler Holding AŞ ve Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ’nin sermaye artırımlarına ilişkin ihraç belgelerini onayladı. Kurul ayrıca bazı kişi ve kuruluşlara toplam 71 milyon 26 bin 384,56 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK'den Kiler Holding ve Ayes Çelik Hasır'ın sermaye artırımlarına onay
Paylaş:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Kiler Holding AŞ ve Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ’nin sermaye artırımlarına ilişkin ihraç belgelerini onayladı. Kurul ayrıca bazı kişi ve kuruluşlara toplam 71 milyon 26 bin 384,56 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

SPK’nın 23 Eylül 2026 tarihli bültenine göre Kiler Holding’in 1 milyar 625 milyon lira olan mevcut sermayesinin 2 milyar 925 milyon liraya çıkarılmasına onay verildi. Artış tutarı 1 milyar 300 milyon lira olarak gerçekleşti.

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi AŞ’nin ise 150 milyon lira olan mevcut sermayesinin 500 milyon liraya yükseltilmesine karar verildi. Şirketin sermayesi 350 milyon lira artırılacak.

Kurul ayrıca Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri AŞ’nin 400 milyon lira nominal ihraç tavanlı tahvil ve finansman bonosu ihracını onayladı. Emlak Varlık Kiralama AŞ’nin yönetim sözleşmesine dayalı 5 milyar lira nominal ihraç tavanlı kira sertifikası ihracına da onay verildi.

SPK, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen inceleme sonucunda dört kişi ve kuruluşa idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul kararına göre Atıf Tunç Atıl ve İlham Çelebi’ye 8 milyon 878 bin 298,07’şer lira, Nilüfer Atıl ile Pardus Portföy Yönetimi AŞ’ye ise 26 milyon 634 bin 894,21’er lira idari para cezası verildi.

Cezaların, şirket paylarının Borsa’da satışa konu edilmesi sürecinde pay satış bilgi formu hazırlama ve Kurulca onaylanmış formu ilan etme yükümlülüğünün dolanılması gerekçesiyle uygulandığı belirtildi.

SPK, Neta Menkul Değerler AŞ’nin ortaklık yapısındaki değişiklik ve sermaye artırımı başvurusunu da olumlu karşıladı.

Buna göre şirketin sermayesi 11 milyon liradan 45 milyon liraya yükseltilecek. Sermaye artırımının ardından Ayden Alacahanlı’nın payı yüzde 48, Rüveyda Bayramoğlu’nun payı yüzde 50, Mesut Mert Alacahanlı ve Güzide Barış’ın payları ise yüzde 1’er olacak.

Kurul, Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ’nin tamamına sahip olduğu Cevizli Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ’yi devralması yoluyla gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin duyuru metninin onaylanmasını uygun buldu.

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’de ise Tera Yatırım Holding AŞ’nin yönetim kontrolünü elde etmesi nedeniyle ortaya çıkan zorunlu pay alım teklifine ilişkin ek süre verilmesi ve teklif fiyatının yeniden değerlendirilmesi talepleri olumsuz karşılandı. Holding’e, pay alım teklifi yükümlülüğünün ilan edilen süre içerisinde yerine getirilmesi gerektiği bildirildi.

SPK ayrıca Biriksin Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin sermayesinin 350 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarılmasına yönelik esas sözleşme değişikliği başvurusunu olumlu karşıladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Popșoi: Uluslararası hukuk üstün gelmeli

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```