Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bornova Kaymakamlığı’nda düzenlenen tebrikat töreni ile başladı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve 57. Topçu Tugayı Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Ünver ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı’ndaki törenin ardından Bornova Şehir Stadı’ndaki kutlama programına geçildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törende Türkiye ve Dünya Şampiyonu Milli cimnastikçiler gösterileriyle büyük heyecan yaşattı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduğu törende Cumhuriyet Kupası Kros Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Bornova’da göreve yapan beden eğitimi öğretmenlerinin zeybek gösterisi de büyük ilgiyle izlendi. Bornova’daki okulların yer aldığı resmi geçit töreni ile son bulan stadyum kutlamalarında dev Türk Bayrağı açıldı.

Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü

Resmi geçit töreninin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü’ne katılarak Bornova Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Mustafa Kemal Caddesi’nin kırmızı-beyaza büründüğü Bornova Belediye Bandosu’nun eşliğindeki kortejin coşkusuna, Bornovalılar evlerinin balkonlarından Türk Bayrakları ile ortak oldu. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki saygı duruşunun ardından sona erdi.

Hibya Haber Ajansı