Türkiye

Cuma günü yurt içinde veri akışı sakindi.

Bugün Türkiye’de Ekim ayına ait Türkiye ekonomik güven endeksi açıklanacak.

 

Euro Bölgesi

Cuma günü Euro Bölgesi’nde veri akışı sakindi. Fed öncesi piyasaların sakin olduğu dönemde Eur/Usd paritesi günü yatay tamamlarken, küresel borsalarda jeopolitik risklerin tekrar öne çıkmasıyla Dax haftanın son işlem gününü satıcılı tamamladı.

Bugün Euro Bölgesi2nde Almanya’dan 2023 yılının 3. çeyreğine ilişkin büyüme verisinin %0.0 açıklanması beklenirken, yine Almanya’dan açıklanacak TÜFE’nin aylık bazda % 0.2 geleceği tahmin edilmekte.

 

ABD

Cuma günü ABD’de Fed’in yakından takip ettiği verilerden olan çekirdek PCE verisi aylık bazda %0.3 açıklanırken, yıllık bazda çekirdek PCE verisi ise %3.9’dan %3.7’ye düşüş gösterdi. ABD’de son dönemde vatandaşların tasarruf eğiliminde mi yoksa tüketim eğiliminde mi olduğunu görebileceğimiz verilerde kişisel gelirler beklentilerin altında aylık bazda %0.3 gelirken, kişisel harcamalar ise aylık bazda beklentilerin üzerinde %0.7 artış gösterdi. Kişisel harcamalardaki artış büyüme tarafına da yansımıştı ve ABD’de tüketici harcamalarının halen devam ettiği görülürken bu aynı zamanda enflasyonist baskıyı artıracak bir gelişme olacaktır. Fed’in bu noktayı yakından izleyeceğini düşünüyoruz. Michigan güven endeksi beklentilerin üzerinde 63.8 puana artış gösterirken, Michigan enflasyon beklentisi ise %3.8’den %4.2’ye artış kaydetti. Fed öncesi piyasalar sakin hareket ederken ABD 10 yıllık tahvil faizi bu sabah itibariyle %4.86’dan işlem görmekte. Dolar endeksinde de Cuma günü yatay hareketler izlendi.

Bugün ABD’de veri akışı sakin. Piyasalar Çarşamba akşamı Fed tarafından açıklanacak faiz kararına kitlenmiş durumda.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı