Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Burada çalışan, çalışacak olan tüm kardeşlerimize şimdiden başarılar diliyorum. 2004 yılından beri, ilaç, kimya, tıbbi cihaz başta olmak üzere 9 farklı sektörde faaliyet gösteren Alagöz Holding, 500 milyon dolara varan yatırımlarıyla bine yakın insanımıza istihdam sağlıyor.

Biz de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan her şirketimize olduğu gibi Alagöz Holding’e de gereken desteği veriyoruz. Holdingimizin bilhassa serhat şehrimiz Iğdır’a yaptığı yatırımları takdirle karşılıyoruz.

Açılışını gerçekleştirdiğimiz Hepatit A Aşısı Üretim Tesisi inşallah kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracaktır. 14 bin metrekare kapalı alanı, 12 bin metrekare fabrika üretim hattı ve 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrikamız en son teknolojiyle donatılmıştır.

Türkiye koronavirüs sürecini dünyanın birçok ülkesine göre çok daha başarılı bir şekilde yürüttü. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Kendi aşımızla birlikte tescillenen tüm aşıları vatandaşlara ücretsiz olarak sağladık.

Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide sert adımlar atmaktan uzak durduk. Ülkemiz son asrın en büyük salgın krizinden güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Bu alanda faaliyet gösteren herkesi tebrik ediyorum.

Ülkemiz salgından güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Başta sağlık çalışanlarımızı, görevlilerimizi, kurumlarımızı tebrik ediyorum.

Hepatit A aşısı, Hepatit A virüsünün önlenmesinde kullanılan inaktif bir aşıdır. Aşı genel programlamada yer alıyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından 18 ve 24 aylarda her çocuğa uygulanıyor.

Karaciğer hastalıkları ve risk grubundaki insanlarımız aşılanıyor. Yurtdışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemiz de de üretilecektir. Böylece Türkiye dördüncü ülke olacak. Yurtdışına bağımlılığımız azalacaktır.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız dönemde bu fabrikanın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."

 

Hibya Haber Ajansı